Parama dėkojame




Sprogimas

Dainuojančius vaikus sukvietė į festivalį

     Antradienį Mažeikių Vytauto klovos muzikos mokykloje pirmą kartą vyko rajono dainuojančių vaikų festivalis „Muzika žiedų ir vėjo“, kuriame dalyvavo rajono ikimokyklinio ir pradinio ugdymo moksleivių ansambliai ir chorai. Dainas žiūrovams dovanojo 10 kolektyvų. Koncertą užbaigė festivalio dalyvių jungtinio choro atliekamos finalinės dainos.

Surengė mažąją dainų šventę

     Idėja surengti tokį festivalį kilo Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos jungtinio jaunučių choro vadovėms Ramunei Šakinskienei ir Eridanai Tallat-Kelpšienei. Pasak jų, šią mintį abi nešiojosi jau seniai, tad nusprendė sukviesti dainuojančius vaikus, kurių rajone nemažai, į vieną renginį: „Nesame pajėgūs visi parengti Dainų šventės repertuarą, dalyvauti „Dainų dainelėje“, tad sukvietėme ir ikimokyklio ugdymo įstaigų vaikus, ir pradinių klasių dainuojančius moksleivius. Dalyvių buvo per 200 iš 8 ugdymo įstaigų. Rezultatu esame labai patenkintos. Dirbame dviese labai puikiai. Aišku, susiradome rėmėjų, Muzikos mokyklos direktorė Vaida Mikalauskienė apsiėmė globoti, padėjo visas mokyklos kolektyvas, tėveliai, už tai jiems nuoširdus ačiū. Daug dėmesio skyrė Švietimo skyrius, įstaigų vadovai, tačiau šiek tiek pasigedome dėmesio iš Mažeikių kultūros vadovų ir specialistų. Tikimės, kad ir jie ateityje atkreips į mus dėmesį, nes galvojame, kad šis renginys taps tradicinis. Apie tai mąstome ne tik mes, bet ir dalyvavusių kolektyvų vadovai. O gal ateityje šis festivalis taps tarptautiniu. Mes šitą festivalį turime užsiauginti, gal bus kokia vertinimo komisija, tačiau norime, kad jis būtų ne konkursas, o šventė ir vaikams, ir mokytojams, ir tėveliams.“

Dalyvavo būrys dainorėlių

     Kaip teigė renginio organizatorės, į festivalį buvo kviečiami ikimokyklinių įstaigų ugdytiniai ir pradinių klasių dainuojantys vaikai, kadangi ir jos pačios vadovauja jaunučių chorui, kuris yra pasiekęs gerų rezultatų: pakviestas dalyvauti ne tik rajono renginiuose, bet ir šalies.

     Savo daineles susirinkusiesiems dovanojo Mažeikių lopšelių-darželių „Gintarėlis“ ir „Pasaka“ mergaičių ansamblis ir ansamblis „Pasakos vaikai“, „Žiburėlio“ pradinės mokyklos „Dainorėlių“ ansamblis, „Vyturio“ pradinės mokyklos popchoras „Vieversys“, Pavasario pagrindinės mokyklos vaikų chorai „Dorėmiukai“ ir „Pavasariečiai“, Sedos Vytauto Mačernio gimnazijos dainų studija „Vizija“, Tirkšlių J. Vitkaus-Kazimieraičio pagrindinės mokyklos mokinių popchoras „Lašeliai“ ir Vytauto Klovos muzikos mokyklos chorinio dainavimo dalyko 1–2 klasių choras „Dainelė“ bei jungtinis jaunučių choras.

     Festivalio pabaigoje suskambo visų dalyvių jungtinis choras, padainavęs tris finalines dainas.

Dėkojo visiems

     Pasak R. Šakinskienės ir E. Tallat-Kelpšienės, rengiant festivalį sulaukta daug pagalbos ne tik iš mokyklos administracijos ir darbuotojų, bet ir iš tėvelių, rėmėjų, kurie pagelbėjo prizias ir dovanomis, suteikė kitokią pagalbą, todėl kolektyvai galėjo džiaugtis atminimo dovanėlėmis, saldžiais prizais ir puikiu bendravimu. „Aišku, tobulumui ribų nėra, tačiau sudėjusios visą sukauptą patirtį ir sulaukusios didžiulės pagalbos, tikimės, kad renginys pavyko, ir jis tęsis dar daugelį metų, išaugs dar didesnę šventę, kuria galės džiaugtis mūsų mažieji dainorėliai“, – mintimis dalijos idėjos autorės ir renginio organizatorės.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode