Parama dėkojame




Sprogimas

Festivalyje skambėjo saksofonų muzika

Penktadienį Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokykloje surengtas IV tarptautinis saksofonininkų festivalis „Saksofonija 2016“, kurio metu vyko konferencija, koncertavo kolektyvai iš Lietuvos ir Latvijos.

Tradiciniu tapęs šis festivalis jau IV ir vienintelis tokio žanro renginys Lietuvoje. Jame svečiavosi trylika kolektyvų iš Lietuvos ir Latvijos.

Savo patirtimi, įžvalgomis, naujomis kūrybinėmis idėjomis, saksofono istorija bei mokymu groti saksofonu šiuolaikinės švietimo sistemos kontekste dalijosi konferencijos pranešėjai: Gargždų muzikos mokyklos mokytojas ekspertas Sigitas Stalmokas, Kauno J. Naujalio muzikos gimnazijos direktorius Raimundas Simanavičius, Vilniaus Balio Dvariono muzikos mokyklos mokytojas metodininkas Arūnas Valiulis.

Šio festivalio sumanytojo, šių eilučių autoriaus Augusto Jestromskio tikslas – palaikyti ir puoselėti kuo glaudesnius ir nuoširdesnius bendradarbiavimo ryšius, vystyti meno ir muzikos mokyklų mokinių ir mokytojų ansamblinio muzikavimo privalumus, ieškoti naujų atlikimo formų ir metodų.

Renginyje dalyvavo apie šimtą dalyvių, tad klausytojai tikrai turėjo galimybę išgirsti daug nuostabios muzikos. Visi liko sužavėti kvarteto iš Latvijos muzikavimu (vadovė Ieva Sloka). Gargždų muzikos mokyklos džiazo studijos ansamblis „Soloja“ – nuostabi dovana džiazo gerbėjams, pasėjusi mintį ateity ir mūsų mokykloje kurti džiazo studiją. Koncertą užbaigė svečių iš Vilniaus Karolio Šarkaus kvartetas, kuris savo muzikavimu nenusileidžia net ir didiesiems Lietuvos grandams.

„Šviesa ir muzika mus gelbsti, niekas kitas...“ – tokie poeto Sigito Gedos žodžiai skambėjo festivalio atidarymo metu ir tapo festivalo moto.

Augustas JESTROMSKIS

Mokytojas metodininkas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode