Parama dėkojame




Pasodino po savo medelį

      Ketvirtadienį Juodpelkio parko teritorijoje vyko medelių sodinimo akcija ir Žaliosios vėliavos gamtosauginėms ugdymo įstaigoms įteikimo šventė. Akcijos metu pasodinta 70 berželių, 18 klevų.

Dėmesys – įgūdžių formavimui

Pasak Aplinkos apsaugos, asmens ir visuomenės sveikatos skyriaus vedėjo Zigmanto Kristučio, akcijos tikslas – pasodinti medelius Mažeikių miesto Juodpelkio parko teritorijoje, prisidėti prie Mažeikių miesto aplinkos tvarkymo, mažinant oro ir aplinkos taršą, skatinti Mažeikių gamtosauginių mokyklų, bendruomenių pilietinį, socialinį aktyvumą, sąmoningumą. Ypatingą dėmesį skirti vaikų įgūdžių, susijusių su gamtosauga, formavimui bei jų puoselėjimui.

 

Nors oras nelepino, lijo lietus, tačiau į šventę susirinko visas būrys moksleivių, ikimokyklinio ugdymo įstaigų ugdytinių su savo mokytojais ir auklėtojais.

Dalyvavo ir svečių

Medelių sodinimo šventėje dalyvavo ir medelius kartu su Mažeikių darželio-mokyklos „Kregždutė“, Renavo, Pavasario, Kalnėnų, Balėnų, Užlieknės pagrindinių mokyklų moksleiviais ir mokytojais, lopšelių-darželių „Pasaka“, „Bitutė“, „Buratinas“, „Eglutė“, „Gintarėlis“, „Giliukas“, „Žilvitis“, „Berželis“, „Delfinas“ ugdytiniais ir jų pedagogais pasodino Mažeikių rajono savivaldybės mero pavaduotoja Sigutė Bernotienė, Aplinkos apsaugos, asmens ir visuomenės sveikatos skyriaus vedėjas Zigmantas Kristutis, vyriausiosios specialistės Justina Ungeitė ir Zina Liepaitė, Lietuvos Respublikos Seimo narys Kęstutis Bartkevičius.

Vicemerė S. Bernotienė ir Seimo narys K. Bartkevičius sveikino visus susirinkusius į gražią akciją, linkėjo puikios nuotaikos ir įteikė vaikams bei jų mokyklų vadovams saldžiąsias dovanas. Z. Kristutis džiaugėsi švente ir dėkojo visoms Mažeikių ugdymo įstaigoms, įsijungusioms į šią kilnią, gamtą tausojančią akciją, taip pat darželio-mokyklos „Kregždutė“ direktorei Brigitai Momgaudienei už prasmingą iniciatyvą sodinti medžius ir taip skatinti mokyklų pilietinį aktyvumą. Gamtosauginių mokyklų programos koordinatorė direktorė B. Momgaudienė nuoširdžiai dėkojo Savivaldybei už dovanotus medelius.

Įteikė Žaliąsias vėliavas

Už pasiekimus darnaus vystymosi švietimo srityje ir kryptingą mokyklos bei visuomenės aplinkosauginio vaidmens stiprinimą Mažeikių rajono gamtosauginėms ugdymo įstaigoms įteiktos Žaliosios vėliavos ir Aplinkosauginio švietimo fondo sertifikatai. Apdovanojimus įteikė Renaldas Rimavičius – Gamtosauginių mokyklų programos Lietuvoje koordinatorius.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode