Sprogimas

Viekšnių filiale – edukacinė pamoka „Planšečių galimybės“

Kovo 16 d. Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Viekšnių filiale vyko edukacinė pamoka „Planšečių galimybės“.  Tai viena iš Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos projekto „Pažangių technologijų ir laisvalaikio centras“ veiklų.  Projektą remia Lietuvos kultūros ministerija ir Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos projektas „Bibliotekos pažangai 2“.

Pamokoje dalyvavo Viekšnių gimnazijos 8a klasės moksleiviai. Pamoką vedė Viekšnių gimnazijos informacinių technologijų mokytojas Valdas Motuzas.

Mokytojas į pamoką atsinešė paruoštas užduotis. Moksleiviai pasiskirstė į dvi komandas: vienoje mergaitės, kitoje berniukai. Kiekviena komanda turėjo per nustatyta laiką, pasinaudojant bibliotekoje esančiomis planšetėmis ir kompiuteriais, atlikti pateiktas užduotis. Užduotys buvo įvairios ir nelengvos, todėl, norint susirasti reikiamą informaciją, reikėjo gerokai pamąstyti. Kas yra bitas, kiek bitų sudaro baitą? Kiek yra išorinės kompiuterio sandaros dalių? Didžiąją užduočių dalį sudarė įvairūs matematiniai galvosūkiai, kuriuos išspręsti nebuvo lengva, bet galiausiai, mokytojui šiek tiek talkinant, abi komandos užduotis įveikė.

Berniukai džiaugėsi ne tiek sugebėjimais atlikti užduotis, kiek dalyvavimu tokioje pamokoje, teigdami, kad dalyvauti ir yra svarbiausia. Šįkart laimėjo visi.

Moksleiviai padėkojo mokytojui už įdomiai pravestą pamoką ir prašė daugiau tokių išvykų. Informacinių technologijų mokytojas V. Motuzas mielai sutiko ir ateityje bendradarbiauti su biblioteka bei naudotis turima bibliotekos įranga.

Biblioteka tapo žymiai patrauklesnė, įsigijusi naujos įrangos, kuria pasinaudodami pedagogai gali vesti pamokas, o moksleiviai pabuvoti pamokos metu kitoje aplinkoje. Šis bibliotekos praturtėjimas akivaizdžiai naudingas visiems.

Sniegina CHRIŠČINAVIČIENĖ

Viekšnių filialo bibliotekininkė

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode