Parama dėkojame




Sprogimas

Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazija šventė garbingą jubiliejų

Kovo 10 d. Mažeikių rajono savivaldybės meras Antanas Tenys ir Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Saulius Šiurys dalyvavo Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazijos 150-ojo jubiliejaus šventiniame renginyje.

Savivaldybės meras A. Tenys sveikindamas mokyklos bendruomenę gražaus jubiliejaus proga džiaugėsi, kad mokykla, praėjusi ilgą ir sunkų kelią, praėjusiais metais tapo penktąja gimnazija Mažeikių rajone. Linkėjo, kad mokykloje netrūktų gerų mokytojų, kurie ruoštų gabius mokinius, o šie ir toliau garsintų ne tik Mažeikių krašto, bet ir Lietuvos vardą.

Savivaldybės vadovai gimnazijos bendruomenei įteikė 1 500 eurų čekį ir Savivaldybės mero padėkos raštą – už tradicijų išsaugojimą ir puoselėjimą bei inovatyvių pokyčių įgyvendinimą ugdymo procese. Taip pat perdavė Lietuvos Respublikos Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus švietimo ugdymo įstaigoms skirtą paveikslą.

Šventė prasidėjo šv. Mišiomis Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje, kur Židikų parapijos klebonas Egidijus Jurgelevičius, Telšių Vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos prefektas, kanauninkas Andriejus Sabaliauskas ir buvęs Židikų parapijos, o dabar Šilutės r. Gardamo šv. Roko parapijos kunigas, klebonas Antanas Gylys aukojo šv. Mišias už gyvus ir mirusius gimnazijos (mokyklos) mokinius ir mokytojus.

Iškilminga ceremonija tęsėsi gimnazijos salėje, kur moksleiviai, jų tėveliai bei mokytojai susirinkusiesiems dovanojo meninę programą, priminė mokyklos gyvavimo istoriją. Skambėjo gausiai susirinkusių svečių sveikinimai ir  linkėjimai.

Kaip ir kasmet, buvo pagerbta gimnazijos moksleivė, siekianti Marijos Pečkauskaitės idealo. Šiemet šis garbingas titulas atiteko Deimantei Stankutei.

Marijos Pečkauskaitės vardas suteikiamas mergaitei, kuri puoselėja rašytojos idėjas, gerai mokosi, domisi literatūra, muzika, vizualiuoju menu ir pasižymi išskirtiniu intelektu bei sielos grožiu.

Šventės proga gimnazijos bendruomenę taip pat sveikino Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos Švietimo kokybės ir regioninės politikos departamento Regioninės politikos analizės skyriaus vyresnioji specialistė Regina Pocienė, LR Seimo nario Kęstučio Bartkevičiaus padėjėjas Česlovas Čyžas, Savivaldybės administracijos Židikų seniūnijos seniūnė Skirmutė Stasytė, Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyr. specialistė Violenita Juškevičiūtė, buvę mokiniai, mokytojai ir draugai iš Latvijos, Lenkijos, Mažeikių Merkelio Račkausko, Užvenčio Šatrijos Raganos, Šaukėnų Vlado Putvio-Putvinskio, Vydmantų gimnazijų bei kiti garbūs svečiai.

Gimnazijos direktorė Rima Širvinskienė dėkojo atvykusiems pasidžiaugti šiuo gražiu jubiliejumi ir po oficialiosios šventės dalies visus pakvietė pabendrauti ir pasidalinti prisiminimais prie vaišių stalo.

Savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode