Sprogimas

Pasitinkant Lietuvos valstybės atkūrimo dieną

Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Viekšnių filiale vasario 4 d. vyko teminis vakaras „Pasitinkant Lietuvos Valstybės atkūrimo dieną“.

Pedagogas senjoras Bronislovas Simonaitis tarė įžanginį poetinį žodį ir deklamavo eiles. Paskaitą apie Lietuvos valstybės atkūrimo dieną Trečiojo amžiaus universiteto (TAU) studentams skaitė Lietuvos politinis bei visuomenės veikėjas Klemas Inta. Lektorius išsamiai papasakojo apie ilgą ir varginantį kelią iki Vasario 16-osios akto pasirašymo. Po to demonstravo skaidres apie visus dvidešimt šio akto signatarų, pateikė kiekvieno signataro biografijas. Taip pat prisiminė apie neseniai vykusius Sausio 13-osios renginius Seime. Jis į šventę buvo pakviestas Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės.

TAU Viekšnių skyriaus vadovė Aušrelė Jadvyga Gurauskaitė pasidžiaugė universiteto ir bibliotekos bendradarbiavimu, biblioteka, praturtėjusia nauja įranga, ir pažadėjo ateityje mielai pasinaudoti bibliotekos teikiamomis paslaugomis bei įranga.

Šis renginys – tai viena iš projekto „Pažangių technologijų ir laisvalaikio centras“ veiklų. Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos projektą, kuriame dalyvauja ir Viekšnių filialas, remia Lietuvos kultūros ministerija, Lietuvos nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos projektas „Bibliotekos pažangai 2“.

Sniegina CHRIŠČINAVIČIENĖ

Viekšnių filialo bibliotekininkė

Nuotraukos autorės

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode