Parama dėkojame




Sprogimas

Moksleiviai susipažino su naujomis technologijomis

Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Sedos filiale sausio 28 d. lankėsi dvi ekskursijos, kurių metu Sedos Vytauto Mačernio gimnazijos 4b klasės moksleiviai bei jaunųjų šaulių būrelio nariai susipažino su įranga, gauta iš projekto „Pažangių technologijų ir laisvalaikio centras“, kurį remia Lietuvos kultūros ministerija ir Nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos projektas „Bibliotekos pažangai2“.

Sedos gimnazijos moksleiviams su mokytoja Daiva Nugariene buvo pristatytos naujos bibliotekos paslaugos. Pasinaudodama projektoriumi, mokytoja demonstravo skaidres, kuriose apibūdino žymiausius Lietuvos žmones. Vyresnioji bibliotekininkė Janina Kelerienė papildė mokytojos pateiktą informaciją, papasakodama apie Simoną Daukantą, Joną Basanavičių, Darių ir Girėną bei Mikalojų Konstantiną Čiurlionį. Moksleiviai, susipažinę su pateikta informacija, turėjo atlikti užduotis. Dvi moksleivės padeklamavo eiles, susijusias su minėtais žymiais žmonėmis. Aistė Žukauskaitė sekė J. Basanavičiaus pasaką, o Raimonda Vitaitė deklamavo J. Degutytės eiles „Čiurlionis. Karalių pasaka“.

Sedos bibliotekoje lankėsi ir jaunųjų šaulių būrelio nariai. Čia jie susipažino su nauja įranga ir pabandė patys sureguliuoti projektorių su lenta. Vyresnioji bibliotekininkė Loreta Mickienė pakvietė dalyvius apsilankyti bibliotekoje ir ateityje, kai reikės šios įrangos būrelio organizuojamuose užsiėmimuose.

Loreta MICKIENĖ

Vyresnioji bibliotekininkė

Nuotraukos Loretos Mickienės

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode