Sprogimas

Išrinktos 2020-ųjų Metų knygos

Jau šešioliktą kartą skelbiami akcijos „Metų knygos rinkimai“ nugalėtojai. Iš viso už Metų knygas gauta beveik 32 tūkstančiai balsų.  

„Sveikinu visus Metų knygos apdovanojimų laureatus, taip pat tuos autorius, kurių knygos buvo pastebėtos ekspertų. Tai – didžiulis ir nuoširdus jūsų darbo įvertinimas. Jūsų knygos savo temomis, herojais, poetiniais įvaizdžiais pildė mūsų mintis ir tapdavo diskusijų objektu. Jūsų laukė šalies bibliotekos ir knygynai, bet labiausiai – skaitytojai. Linkiu, kad tai niekuomet nesikeistų“, – kalbėjo kultūros ministras Simonas Kairys. 

Skelbiame 2020 m. skaitytojų mėgstamiausias knygas: 

suaugusiųjų prozos kategorija – Akvilės Kavaliauskaitės „Kūnai“ (BALTO leidybos namai)

poezijos kategorija – Enrikos Striogaitės „Žmonės“ (leidykla „Naujasis lankas“)

publicistikos ir dokumentikos knygų kategorija – Jono ir Adolfo Mekų „Gyvenimo lai(š)kai“ (sudarytojas Kęstutis Pikūnas; leidykla „Post scriptum. Littera“)

knygų vaikams kategorija – Vainiaus Bako ir Marijos Smirnovaitės „Ką manė kamanė“ (leidykla „Žalias kalnas“)

knygų paaugliams kategorija – Ignės Zarambaitės „Juodavandeniai“ (leidykla „Nieko rimto“)

Kultūros ministerija knygų laureačių autoriams skyrė penkių šimtų eurų premiją, o autorinių antspaudų studija „Ekslibris.lt“ dovanojo vardinius antspaudus. Antspaudų autorė – grafikė Jūratė Kemeklytė-Bagdonienė. 

Akcijos „Metų knygos rinkimai“ tikslas – skatinti Lietuvos rašytojus kurti kokybišką, šiuolaikišką literatūrą įvairaus amžiaus žmonėms, skatinti įvairaus amžiaus ir skirtingų socialinių grupių gyventojus skaityti, užtikrinti meniškai vertingos literatūros prieinamumą. 

Metų knygos rinkimai vyksta kasmet nuo 2005-ųjų. Akciją rengia Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija.

Kultūros ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode