Sprogimas

Buknaičiuose paminėta Laisvės gynėjų diena

Sausio 13-ąją Buknaičių kultūros namuose vyko teminis vakaras „Jūs mūsų širdyje“. Buknaičių kultūrinės veiklos organizatorė Aldona Budžienė parengė parodą, skirtą Laisvės gynėjų dienai.

      „Mums laisvė kainavo brangiai: ji pažymėta krauju ir išpirkta Lietuvos žmonių gyvybėmis, todėl šiandien visi lenkiame galvas ir prisimename keturiolika žuvusiųjų per Sausio 13-ąją“, – kalbėjo vyresnioji bibliotekininkė Valerija Beniušienė ir paragino tylos minute pagerbti žuvusiuosius už Lietuvos laisvę. Žuvusiųjų atminimui uždegtos žvakutės. Renginio metu buvo skaitomi eilėraščiai apie Lietuvą. Skambėjo B. Brazdžionio, A. Miškinio eilės.

      Anų dienų prisiminimais, mintimis dalijosi Buknaičių kaimo bendruomenės pirmininkė Gražina Kraulienė, Rasa Vilimienė, Jovita Liutkuvienė ir kiti renginio dalyviai.

     Prie arbatos puodelio ilgai šnekučiavomės apie tragiškus Sausio 13-osios įvykius, kurie vienaip ar kitaip palietė kone kiekvieną šeimą.

      Buknaičių kultūros namai, biblioteka ir kaimo bendruomenė kukliai, bet prasmingai paminėjo Laisvės gynėjų dieną, įprasmindami savo meilę laisvai Lietuvai ir jausdami atsakomybę už jos ateitį.

Valerija BENIUŠIENĖ

Buknaičių filialo vyresn. bibliotekininkė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode