Parama dėkojame




Naujuosius pasitiko „tarptautiniame“ karnavale

Baigiantis 2015-iesiems metams, Lūšės kaimo bendruomenė surengė šventinį naujametinį karnavalą „Muzikinė kaukė“, kuriame pasirodė žinomi „atlikėjai“. Pogramą stebėjo ir vaikams dovanas dalino Kalėdų Senelis.

      Po padėkos šventės iniciatoriams ir rėmėjams scenoje pasirodė renginio vedėjai Liveta ir Petras Kazlauskai (Neringa Vydeikienė ir Algimantas Skirzgilas), pasveikinę visus daina.

      Po jų dainos atėjo Kalėdų Senelis su dovanomis, kuris neskubėjo jų dalinti, nes taip pat norėjo pažiūrėti koncertą.

„Kai tauta praranda savo šaknis, ji miršta, tai lyg priesakas mums saugoti savo kalbą, kultūrą, papročius“, – sakė vedėjai ir pakvietė į sveną tikrą žemaitę, folkloro atlikėją Loretą Sungailienę (Erika Lenkauskienė). Juos pakeitė jauni, gražūs, dainuojantys ir šokantys ,,Džentelmenai“ (šoko Dovilė Gimžauskaitė, Lina Pabrėžaitė ir Simona Vydeikaitė). Vėliau dainavo nemoralizuojanti, nebambanti, auksinio jaunimo draugė, švelnumo įsikūnijimas, mokanti prisijaukinti muziką ir ją perteikti Laura Remeikienė (Ilona Skirzgilienė). Pasirodė charizmatiška, žavinga, fatališka gundytoja, aistringa šokėja IngaValinskienė (Vilma Muižininkaitė). Taip pat pasirodė Dzūkijos muzikantas, kurio dainų reikia klausytis širdimi, Laimutis Purvinis (Dalia Damulienė). Latviškai dainą traukė Lauris Reinikis (Aldona Pabrėžienė). Rusiškas dainas dainavo Ala Pugačiova (Sigita Gimžauskienė) ir Nataly (Diana Kesminienė).

Visų kraują kaitino Lietuvos romų grupė „Sare Roma“ (Ignas Vydeika ir šokėjos). Koncertą baigė ir laimingų Naujųjų metų linkėjo Birutė Dambrauskaitė (Jadvyga Jagminienė).

Po koncerto Kalėdų Senelis išdalino vaikams dovanėles ir atsisveikinęs iškeliavo pas kitus vaikus, o mūsų vakaronė tęsėsi dar ilgai. Niekas neskubėjo namo. Šokome, dainavome drauge su savo vaikais. Tokią šventinę nuotaiką ir palinkėjimus vieni kitiems laimingų Naujųjų kiekvienas išsinešė į namus.

Jadvyga JAGMINIENĖ

Lūšės bendruomenės pirmininkė

 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode