Sprogimas

Šviesių spalvų paroda

Kalėdų išvakarėse „Sodros“ Mažeikių skyriaus fojė atidaryta dailininko Aleksandro Novak studijos suaugusiųjų grupės kūrybos paroda. Pasak dailininko, paskutinė suaugusiųjų parodėlė Mažeikiuose vyko 2013 m., jo studijos tikslas – atgaivinti kažkada turėtas pradines dailės žinias, pamokyti ir suteikti praktinius įgūdžius bei paskatinti savarankiškai kūrybai.

Gražioje atidarymo šventėje sveikinimo ir padėkos žodžius organizatoriui bei dalyvėms tarė Mažeikių rajono savivaldybės mero pavaduotoja Sigutė Bernotienė, „Sodros“ Mažeikių skyriaus vadovė Laima Nagienė, Pavasario pagrindinės mokyklos direktorius Stanislovas Jakučinskas ir kiti.

Kalbėjusieji buvo vieningi sakydami, jog gyvenimas susideda iš gražių dalykų, bet kartais per daug skubėdami mes to nepastebime, kad šviesios paveikslų spalvos ir potėpiai siunčia žiūrovams signalus apie vidinius pojūčius ir emocinius virpesius, kuriuos vienaip išgyvena ir nutapo vaikai ir visiškai kitaip brandūs suaugę žmonės.

Savo kūrybą parodoje pristato šios šešios moterys: Vilma Budrienė, Vaida Latakienė, Eugenija Gailienė, Aušra Glodenienė, Ramutė Januševičienė bei Jurgita Tiškuvienė.

„Lankydamos studiją, mes iš A. Novak įgyjame daug patirties ir žinių, pajaučiame spalvų galią ir savo vidinius neatskleistus talentus. Ir dabar žiūrime visiškai kitoje erdvėje eksponuojamus darbus ir net nesitiki, kad tai mūsų tapyba ir kūryba“, – kalbėjo studijos dalyvė, K. Jagmino pradinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui E. Gailienė.

Vytas ALEKNAVIČIUS

 

  

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode