Sprogimas

„Sveikatiados žaidynėse“ – moksleiviams dar neišbandytos rungtys

Spalio 21 d. startavo „Sveikatiados žaidynės“, kuriose rungsis tūkstantis 5–7 klasių moksleivių iš 25 Lietuvos miestų ir miestelių. Norą dalyvauti žaidynėse, kurias organizuoja sveikos gyvensenos ugdymo programa „Sveikatiada”, išreiškė penkiasdešimt mokyklų, o jas surengti patikėta penkioms Šiaulių, Panevėžio, Telšių, Tauragės ir Klaipėdos apskričių mokykloms – aktyviausioms programos dalyvėms. Žaidynes organizavusioms mokykloms bus įrengtos žaidimų erdvės, kuriose moksleiviai galės sportuoti ir aktyviai pramogauti per pertraukas ir po pamokų. Pirmosios sporto žaidynės įvyko Mažeikių Pavasario pagrindinėje mokykloje.

 

Į Mažeikių Pavasario mokyklą susirinkusios penktų ir šeštų klasių moksleivių komandos iš trijų rajono mokyklų pirmiausia demonstravo namų darbus – modernią savo pačių sugalvotą mankštą, kurios originalumą vertino sudaryta komisija. Kol mankštą scenoje demonstravo viena mokykla, kitų mokyklų vaikai kartu su savo mokytojais, mokyklos direktoriumi Stanislovu Jakučinsku ir Mažeikių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro atstovėmis stengėsi ją atkartoti ir apšilti prieš kitą rungtį. Jau prasimankštinusios komandos jėgas išbandė estafetėse „Kliūčių ruožas“, kurias paruošė, vaikus ragino bei jiems padėjo interaktyvių treniruočių portalo „Sporto birža“ treneriai. Viena iš estafečių rungčių – nevirtų makaronų nešimas šaukštais iš puodo į dubenėlį. Makaronus vaikai pratę valgyti pietums, o sporto salėje juos naudoti vietoj sportinio inventoriaus jiems buvo netikėta.

Taisyklingai sudėlioti kelių ženklų dėlionę tapo iššūkiu visoms komandoms. „Vaikams pasiūlėme ne tik judrias veiklas „Sveikatiados žaidynėse“, bet norėjome apjungti ir kitas mokykloms aktualias temas, todėl bendradarbiaujant su policijos pareigūnais paruošėme vaikams saugaus eismo praktines užduotis“, – policijos pareigūnų įsitraukimą pristatė projekto vadovė Margarita Čėglytė.

Paskutinėje žaidynių dalyje komanda, kuri daugiausiai išsprendė su mityba susijusių mįslių, mokyklos teritorijoje ieškojo paslėpto lobio. Supratę gautą užuominą, vaikai lobio ieškojo pas mokyklos budėtoją, stalo žaidimų erdvėse, mokytojų kambaryje. Vaikų atrastas lobis – pilna pintinė rudeninių obuolių.

Pavasario pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotojas Eduardas Vaičiulis priminė susirinkusiems, kad Pavasario mokykla yra viena sportiškiausių Lietuvoje. „Sveikas ir sportiškas vaikas visada sugebės pasiekti geresnius rezultatus ir moksle“, – apie savo mokyklos moksleivius pasakojo E. Vaičiulis.

Tirkšlių Juozo Vitkaus-Kazimieraičio pagrindinės mokyklos penktokai, grįždami namo mokykliniu autobusu iš Mažeikių į Tirkšlius dalinosi savo įspūdžiais. „Esame labai laimingi. Vaikams labai patiko kartu mankštintis ir atlikti sportines užduotis. Džiaugėsi prizais. Grįžtant namo šurmulys netilo iki pat namų“, – vaikų įspūdžius apibendrino visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Santa Vaičiuvienė.

Pavasario pagrindinės mokyklos direktorius S. Jakučinskas pasidžiaugė įdomiomis rungtimis ir renginio nauda – bendravimu, sportu, emocijomis. Pavasario pagrindinėje mokykloje likęs pagrindinis prizas surado savo vietą naujame mokinių žaidimų ir poilsio kambaryje.

Šventės pabaigoje geriausiai pasirodžiusioms dalyvėms įteikti prizai, kurie papildė mokyklos sporto inventorių, o „Saugaus eismo iššūkio“ nugalėtojus atšvaitais apdovanojo Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Margarita ČĖGLYTĖ

Projekto „Sveikatiada“ vadovė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode