Parama dėkojame




Sprogimas

Festivalio skambesys ir vėl džiugino Mažeikius

Sekmadienį Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje vyko IX tarptautinio meno festivalio „Mažeikiai 2015“ koncertas. Jame dalyvavo Šteinfurto apskrities Ibbenbiureno miesto instrumentinis vokalinis ansamblis „Glin Amar“. Koncerto pabaigoje finalinę dalį grupė atliko kartu su Mažeikių kultūros centro mišriu choru „Draugystė“ (meno vadovas Ričardas Grušas).

 

Grupės nariai

2013 metais Šteinfurto apskrityje (Vokietijoje) „Glin Amar“ kartu su Kultūros centro mišriu choru „Draugystė“ surengė bendrą koncertą. Šiemet su atsakomuoju vizitu „Glin Amar“ atvyko į IX tarptautinį meno festivalį „Mažeikiai 2015“. Grupėje groja: Linda Effertz (smuikas), Christian Israel (smuikas, saksofonas), Martin Löcherbach (diatoninis akordeonas, gitara, dūdmaišis, bodranas), Jutta Lügger (fleita, gitara), Clemens Lügger (gitara, kontrabosas) ir Alexander Morgenstern (marimba, perkusija).

Repertuaras – įvairus

Grupės instrumentų ir dainavimo įvairovė taip pat plati kaip ir jų repertuaras, apimanti įvairiausius instrumentus bei solinį ir daugiabalsį dainavimą. Jų repertuare – vokiečių ir anglų liaudies dainos, airių liaudies šokiai, tradiciniai Bretanjės šokiai, Balkanų šalių ir Izraelio muzika.

Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode