Parama dėkojame




Sprogimas

Dautaruose – festivalio uždarymo koncertas

Sekmadienį Dautarų dvaro svirne vyko muzikos festivalio uždarymo koncertas „Šopeno valsai Dautarų dvare“. Šis festivalis, pasak renginio vedėjo Daliaus Stanciko, jau tampa tarptautiniu žiūrovų bei atlikėjų skaičiumi, o šį kartą į festivalį atvyko būrys Latvijos piliečių, todėl kūriniai buvo pristatomi lietuvių ir rusų kalbomis.

Frederiko Šopeno valsus ir kitus romantinius kūrinius grojo viena geriausių pasaulyje šio kompozitoriaus kūrinių atlikėja, pianistė Šviesė Čepliauskatė.

Koncertas ir atlikėja

Už puikų F. Šopeno kūrinių atlikimą Lenkijos garbės ženklu apdovanota Š. Čepliauskaitė sakė, jog groja tiek laiko, kiek lieka nuo darbų. Savo grojimu ji džiugino D. Britanijos, Vokietijos, Japonijos, Belgijos, Lenkijos, Norvegijos ir kitų šalių muzikos gerbėjus. Pianistė yra išleidusi kompaktinę plokštelę su visais pačios atliktais F. Šopeno valsais. Taip pat Busko Zdrujus (Lenkija) ji turi savo vardinę kėdę, tačiau to ji nelaiko dideliu pasiekimu.

Po koncerto buvo galima nemokamai apžiūrėti dvarą, pasivaikščioti po parką.

Ateities planai

„Nors negauname jokios paramos iš Kultūros tarybos, kad ir rašome paraiškas kiekvienais metais, festivalio koncertus, planuojame tęsti ir kitais metais. O paraiškos, manau, netenkinamos todėl, jog dvaras privatus, per daug užkampyje ir nežinomas. Reikia dar gerokai padirbėti, pasireklamuoti respublikos mastu. Labai džiaugiamės, kad kartais koncertas atsiperka ir nereikia primokėti atlikėjams, na, bet jeigu nieko nedarysime, nieko ir nebus“, – „Būdui žemaičių“ sakė dvaro savininkė Gražina Juknevičienė, pridurdama, jog yra sumanymų rengti naktinius festivalius ar spektaklį, daugiau švenčių ir edukacinių programų. „Planų labai daug turime, bet, kaip mes juos įgyvendinsime, neaišku. Turime keramikos cechą su visa įranga, ieškome keramikų. Norime plėtoti dvarų keramiką, nes yra didelė paklausa herbų, lėkščių su herbais ir vazų. Žodžiu, visko galima prigalvoti labai daug. Tarėmės Vilniaus dailės akademijoje, šiaip yra norinčių dirbti, bet niekas nenori čia gyventi. Taip atvažiuoti padirbti visi gali. Na, vis tiek kažką tikimės rasti“, – sakė G. Juknevičienė.

Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

Autorės nuotraukos

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode