Parama dėkojame




Sprogimas

Surengė smagią parodos uždarymo šventę

        Antradienį smagiais žaidimais ir įvairiomis atrakcijomis uždaryta Viekšnių Vinco Deniušio meno mokyklos Dailės skyriaus moksleivių darbų paroda, daugiau kaip mėnesį veikusi Viekšnių vaistinės muziejuje.

Džiaugėsi darbais

      Susirinkusiuosius vaikus, tėvelius ir svečius sveikino muziejininkė Danutė Končienė, kuri pasidžiaugė moksleivių dailės darbų parodomis, nuolat vykstančiomis muziejuje: „Labai džiaugiuosi jūsų darbeliais ir kasmet laukiu jūsų parodos. Jūsų kūriniais džiaugiasi ir stebisi muziejaus lankytojai. Neseniai lankėsi svečiai iš Vilniaus ir Klaipėdos, tai kai kurių nebuvo įmanoma išvesti iš salės. Stebėjosi, kad Viekšniuose yra Meno mokykla ir tiek daug gabių vaikų.“

      Muziejininkė linkėjo jauniesiems dailininkams toliau teikti džiaugsmą meno mėgėjams, nepalikti pasirinkto tako dėl prastesnių dalykų: „Kai žmogus piešia, jam padeda angelas sargas. Paprašykite ir jūs angelo sargo, kad padėtų perteikti tą grožį, kurį jis mato.“

      D. Končienė pateikė vaikams staigmeną – parodė Adolfinos Borusienės siuvinėtą paveikslą, kuriam eskizą nupiešė V. Deniušio žmona Emilija Kleivaitė-Deniušienė.

Atliko užduotis

      Po sveikinimo žodžių mokytoja Aleksandra Norbutienė moksleiviams, kurių darbai eksponuojami parodoje, skyrė užduotį pasiskirsčius komandomis Viekšniuose surasti nurodytus objektus ir atlikti skirtas užduotis.

      Kol jaunieji menininkai vaikščiojo po miestą, likusieji kartu su mokytoju Vitalijumi Baltučiu iš šieno darė „katiną“, kurį padovanojo Vaistinės muziejui. „Katino“ skulptūra tapo šventės simboliu, prie jo kiekviena komanda atsiskaitė už atliktas užduotis.

      Šventė baigėsi muziejaus sodelyje, kur dalyviai vaišinosi arbata ir skanumynais, o užduotis atlikusios komandos apdovanotos saldžiais prizais.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode