Parama dėkojame




Ir vėl smagiai pasibūta

Penktadienį Viekšnių seniūnijos bendruomenės bei seniūnaitijos jau šeštą kartą rinkosi į sueigą, kurią organizavo Užventės bendruomenė. Susibūrime ne tik vaidinta, juokauta, tačiau aptarti ir visiems aktualūs klausimai.

Sueigos – būdas pabendrauti

 Viekšnių seniūnijos bendruomenių bei seniūnaitijų sueigas jau galima vadinti tradiciniu renginiu. Prieš šešerius metus Viekšnių seniūnaitės Vilmos Beržinienės iniciatyva organizuotas pirmas susitikimas, kurio tikslas buvo geriau vieniems kitus pažinti, pasidalinti veiklos patirtimi, galimybė atsipūsti po sunkių kasdienių darbų. Tada ir nutarta tokius susiėjimus organizuoti kiekvieną vasarą vis kitoje seniūnaitijoje ar bendruomenėje. Kad būtų įdomiau, nuspręsta sueigoms sugalvoti temas. Sumanymas pasiteisino, tad iki šios dienos vis dar prisimenama kūrybinga Derliaus šventė Gyvoliuose, iš kurios išradingiausieji namo parsivežė „auksinius obuolius“. Kitais metais Palnosai organizavo „piršlybas“ ir pas laukiančią „nuotaką“ važiavo iš visų bendruomenių jaunikiai, kurie visaip kaip mergelei stengėsi patikti ir įtikti. Dar po metų Kapėnuose vyko „vestuvės“, kur išmoningumu tryško ir organizatoriai, ir svečiai. Penktosios sueigos Pakalupyje tema gimė tarsi savaime – „Krikštynos“. Ir vėl kūrybingai teiktos dovanos, rinkti vardai ir išmoningai kurta šventė „užgimusiems dvyniams“. Anąmet ir buvo nuspręsta, jog kitas susitikimas bus Užventėje.

 Vėjas nuotaikos neužgesino

 Užventės bendruomenės organizuota šventė „Pas motulę augau“ vyko „Zaventės“ kavinės kiemelyje. Nors pūtė smarkokas vėjas, kėsindamasis nunešti stalų puošmenas ir įkyriai lįsdamas po vaidmenims pasiruošusių dalyvių apdarais, tačiau tai netrukdė vaidinti, šmaikštauti, dainuoti ir iš visos širdies linksmintis.

 Sueigą pradėjusi Užventės bendruomenės pirmininkė Birutė Jonkuvienė pasveikino susirinkusius ir pasidžiaugė, kad vasaros darbai nesutrukdė pasiruošti ir gana gausiai susirinkti į kasmetinę bendruomenių šventę. Prie pirmininkės linkėjimų smagiai pasibūti prisidėjo ir Seimo nario Kęstučio Bartkevičiaus padėjėjas Česlovas Čyžas bei Viekšnių seniūnas Kornėlijus Kryžius. Šventę vedė tėtis – Tomas Lukošius ir „super mama“ – Jurgita Lukošienė. Neįmanoma tekstu perteikti tos žaismingos nuotaikos, kuria tryško ir vedėjai, ir vaiko amžiaus tarpsnius vaidinę bendruomenių atstovai. Pakalupio bendruomenė įsijautė į darželinukų elgseną ir šėliones. Gyvoliškiai, vadovaujami oraus mokytojo, buvo klusnūs pradinukai. Tuo tarpu Kapėnų bendruomenė vaidino nuotykių ieškančius moksleivius, o viekšniškiai nuolat į tėvų kišenę besikėsinančius studentus. Daugiausiai triūsti teko vakaro šeimininkams – Užventės bendruomenės aktyvistams, kurie stengėsi kūrybingai viską sujungti į vientisą siužetą, perpinti eilėmis ir temą atitinkančiomis dainomis. Beje, dainų iš tiesų netrūko, nes padedant Viekšnių kultūros centro muzikantams, puikiai pavyko parodijų šou, kuriame tarsi „apsilankė“ Žilvinas Žvagulis, Vitalija Katunskytė, Irena Starošaitė, Virgis Stakėnas ir daugelis kitų puikiai visiems žinomų dainininkų. Iš vietų visus išjudino bendruomenių organizuojami žaidimai. Nors suėjimas buvo skirtas linksmybėms, tačiau rasta laiko aptarti keletą aktualių klausimų bei nuspręsti, kad kitąmet visi susitiks Viekšnių bendruomenės organizuotame sąskrydyje.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode