Parama dėkojame




Sprogimas

Dautarų dvare – vidurvasario natos

Sekmadienio popietę vyko antrasis festivalio „Muzikinė vasara Dautarų dvare“ koncertas. Skambėjo menuetų, valso ir tango melodijos, kurias atliko pakankamai naujas, tačiau perspektyvus kolektyvas styginių kvartetas „Projektas A“ . Tai profesionalių menininkų, grojančių žymiausiuose Lietuvos kolektyvuose bei atliekančių solines partijas ketvertas, kurie susibūrė, pasak koncerto vedėjo Jono Mašanausko, vedami meninio entuziazmo kurti kažką neįprasto ar neįprastose erdvėse.

Žiūrovus džiugino Paulius Biveinis (I smuikas) – kvarteto vadovas, dalyvavęs įvairiuose konkursuose bei pelnęs prizines vietas, Inga Kuizinaitė (II smuikas), dalyvavusi ir pelniusi laureato diplomus respublikiniuose ir tarptautiniuose smuikininkų bei kamerinių ansamblių konkursuose, Onutė Švabauskaitė (violončelė), turinti ir kitą pomėgį – grojanti džiazo grupėse įvairiuose festivaliuose bei Ramūnas Zakaras (altas). Jis, pasak J. Mašanausko, taip pat žinomas ir kaip kamerinės muzikos atlikėjas.

Po koncerto Aurelija Stancikienė, kurios iniciatyva pakviestas šis styginių kvartetas, sakė atlikusi eksperimentą: „Pakviečiau kvartetą be solisto, tiesiog norėdama sužinoti, kaip žiūrovams patinka toks variantas.“

Surengta ir maloni staigmena: liepos mėnesį dvaro savininkai Gražina ir Antanas Juknevičiai mini auksinį bendro gyvenimo jubiliejų –50 metų. Ta proga gražių žodžių sukaktuvininkams negailėjo koncerto vedėjas J. Mašanauskas: „Linkime sveikatos, savo, savo žmonos Undinės, Jūsų vaikų, anūkų ir proanūkių, kuriems dabar yra po du mėnesius, vardu. Kai jie užaugs, kad Jūs būtumėte tokie pat, kaip ir dabar.“ Auksinių vestuvių proga G. ir A. Juknevičiams kvartetas sugrojo valsą, kurio metu visa šeima buvo pakviesta šokiui.

Trečiasis šių metų festivalio koncertas turėtų įvykti kitą mėnesį.

Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode