Sprogimas

Skaitovų konkursas

Vasario 18 dieną Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos teatrinio meno dalyko mokiniai dalyvavo Respublikiniame meno (muzikos) mokyklų Teatro skyrių meninio skaitymo konkurse, kuris tradiciškai vyko Jonavos Janinos Miščiukaitės meno mokykloje. Šis konkursas buvo jau penkioliktas. Kaip ir kasmet, į šį gražų ir prasmingą renginį vyko septyni mūsų mokyklos mokiniai bei trys mokytojos.

Jonavoje mus kaip visada šiltai pasitiko konkurso šeimininkai – Jonavos Janinos Miščiukaitės meno mokyklos direktorė Roma Jurgilienė, Teatro skyriaus mokytojai. Šventės pradžioje sveikinimo žodį tarė Jonavos rajono savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius ir palinkėjo visiems skaitovams sėkmės.

Džiugu, kad šiame konkurse ypač jaučiama kūrybinė dvasia, meniška atmosfera, o jaunieji skaitovai turi galimybę atskleisti savo gebėjimus, tobulėti dvasiškai bei pasisemti patirties besiklausydami bendraamžių skaitomų tekstų.

Šiais metais trijų amžiaus grupių skaitovai, suvažiavę iš Raseinių, Neringos, Gargždų, Mažeikių ir Jonavos, įtaigiai ir jautriai skaitė lietuvių ir užsienio autorių kūrinius. Vertinimo komisijos pirmininkė, Lietuvos liaudies kultūros centro Teatro poskyrio vadovė Irena Maciulevičienė padėkojo visiems skaitovams, parodžiusiems aukštą meninį lygį bei sceninę kultūrą, jų teatro mokytojams bei pasidžiaugė, kad šis konkursas vis stiprėja, vis sunkiau išrinkti laureatus. Kiekvienoje amžiaus grupėje buvo skirtos trys vietos, o tiems mokiniams, kuriems vietų „neužteko“, bet komisija būtinai norėjo juos pažymėti, buvo skirti specialūs prizai. Visi konkurso dalyviai apdovanoti padėkos raštais ir dovanėlėmis.

Vytauto Klovos muzikos mokyklos skaitovų laimėjimai: Kajus LementauskasI vieta I amžiaus grupėje, mokytoja metodininkė Marijana Katilienė; Kotryna RauduvytėIII vieta II amžiaus grupėje, mokytoja metodininkė Daiva Skaringienė; Patricija GlodenytėIII vieta III aamžiaus grupėje, mokytoja metodininkė Marijana Katilienė; Elzė Galdikaitė – laikraščio „Jonavos žinios“ prizas už klasikos puoselėjimą, mokytoja metodininkė Daiva Skaringienė; Gytė Tupikaitė – Jonavos savivaldybės teatro prizas už teksto interpretaciją, mokytoja metodininkė Airida Lementauskienė.

Daiva SKARINGIENĖ

Teatro mokytoja metodininkė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode