Parama dėkojame




Nuaidėjo „Žiemos romanso“ festivalis

Šeštadienį Sedos Vytauto Mačernio gimnazijoje įvyko tradicinis, jau šeštasis, Žemaitijos krašto romansų atlikėjų festivalis „Žiemos romansas“. Kaip ir kiekvienais metais, be renginio organizatorių, „Sedos romansų“, dalyvavo kolektyvai iš Mažeikių, Telšių, Klaipėdos, Akmenės ir Radviliškio. Renginį vedė Sedos Vytauto Mačernio gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja Dalia Sakalauskienė, ne tik pristačiusi kolektyvus, bet ir skaičiusi V. Šekspyro „Sonetus“.

Meilės dainos

     Šventę pradėjo „Sedos romansai“. Jų vadovės Linos Rupšienės teigimu, turime džiaugtis, kad esame sveiki, kad galime susitikti ir pabūti kartu, pabendrauti ir pasiklausyti vieni kitų. „Šis festivalis gal bus kiek netikėtas, nes šį kartą mes dainuosime Algimanto Raudonikio meilės dainas, o juk meilės dainos ir yra romansai, todėl, kas mokate, prašom pritarti. Tikimės, kad šis festivalis ne paskutinis, kad susitiksime dar ne vieną kartą“, –kalbėjo L. Rupšienė.

     Ansamblis padainavo keletą jausmingų kūrinių apie meilę, o garsių plojimų sulaukė paskutinė sediškių daina pagal poeto Eduardo Selelionio žodžius „Meilės aidas“.

     Meilės dainas dainavo ir Mažeikių folkloro ansamblio „Alksna“ romansų atlikėjų grupė. Pirmiausia lyrišką kūrinį atliko solistai Eglė ir Darius Ereminai, juokingą pasakojimą paporino Janina Aselskienė, o sūnaus ir tėčio – Vytauto ir Vinco Ramanauskų – duetas žiūrovus žavi nebe pirmą kartą.                                   

Ir būreliais, ir po du           

„Ponios Daivos salionėliui“ iš Klaipėdos šį kartą atstovavo dvi dainininkės. Pasak kolektyvo vadovės Daivos Ignatavičienės, šį kartą jų kolektyvas smarkiai sumažėjo dėl įvairių priežasčių, tačiau tiek vienos vadovės, tiek kartu su savo kolege Lina Patkaukiene atliktoms dainoms žiūrovai negailėjo aplodismentų. Pasak D. Ignatavičienės, festivalis buvo labai jausmingas, o žiūrovai atidžiai klausėsi.

Ne kartą „Žiemos romanso“ festivaliuose Sedoje yra dalyvavusi Akmenės muzikavimo grupė „Rasa“, tačiau šį kartą atvyko tik jo vadovė Angelė Norkienė ir jos kolegė Vilhelmina Imbrienė. Savo išskirtiniu dainavimu šios moterys įrodė, kad gali pasirodyti taip pat labai neprastai ir pelnė daug publikos ovacijų.

     Tarp nuolatinių „Žiemos romanso“ festivalio dalyvių – ir muzikavimo grupė iš Radviliškio „Sidabrinė mėnesiena“ (vadovė Vilma Merkytė). Kolektyvas dainavo gerai žinomas, už širdies griebiančias dainas, iš kurių daugiausia plojimų sulaukė kūrinys pagal poeto Pauliaus Širvio žodžius „Padavėja“. Šią dainą ne kartą yra atlikę ir “ Sedos romansai”. Taip pat „Sidabrinės mėnesienos“ atstovė pasakojo labai šmaikščias istorijas, už ką irgi buvo apdovanota gausiais plojimais.

Dalyvavo pirmą kartą           

     Pirmą kartą „Žiemos romanso“ festivalyje šiemet dalyvavo svečiai iš Telšių – muzikavimo grupė „Romantika“ (vadovė Valerija Bulkauskienė) bei poetas ir dainų atlikėjas Romualdas Miškinis.

     Taip pat pasirodė vyriškas ansamblis iš Akmenės „Akmenės vyrai“ (vadovas Alvydas Vaičiakauskas). Jie atliko daug be galo publikai patikusių dainų, todėl teko pakartoti ne vieną kūrinį. Pakalbintas vadovas sakė, kad Sedoje maloni ir jauki aplinka. „Malonu, kad žiūrovams patiko. Pats blogiausias dalykas, kai žiūrovai pradeda nuobodžiauti. Nuo scenos reikia nulipti tada, kai publika tavęs dar nori“, – įsitikinęs A.Vaičiakauskas.

     Šiemetinį festivalį „Žiemos romansas“ baigė visų kolektyvų atliekama daina „Žiema“, o L. Rupšienė, kalbėdama apie festivalį, teištarė du žodžius: „Tiesiog puikiai.“

Valerija KVEDARAITĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode