Sprogimas

Telšiuose į namo kiemą įlėkusio „BMW“ vairuotoją ir keleivį pareigūnai rado kavinėje

Sekmadienio vakarą, apie 16.20 val., Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai gavo pranešimą, kad Telšiuose, Lygumų g., į nuosavo namo kiemą įlėkė galimai neblaivaus asmens vairuojamas „BMW“ markės automobilis.

Pareigūnams nuvykus į eismo įvykio vietą, paaiškėjo, kad Nemuno gatve važiavusio „BMW 520“ vairuotojas nė nestabdydamas įskriejo ir išilgai perskrodė visą namo kiemą, apgadindamas kelyje pasimaišiusį šaligatvio bortelį, medį, krūmą, kliudė ir dalį stulpo, į kurį atsitrenkus, pasekmės galėjo būti itin skaudžios. Laimei, kad savo kelionę šiukšlių krūvoje baigusio „BMW“ kelyje, tą akimirką nepasipainiojo po kiemą vaikštantys namų gyventojai.

Apžvelgę eismo įvykio vietą, policijos pareigūnai leidosi ieškoti už automobilio vairo sėdėjusio asmens, mat jis ir keleivis iškart po įvykio spėjo pabėgti. Eismo įvykį mačiusiems gyventojams apibūdinus du vyrus, pareigūnų paieškos ilgai netruko, mat pakeliui į Lygumų gatvę, panašius asmenis jie matė žingsniuojančius ežero pakrantės link. Nuvykę į paežerę, pareigūnai užsuko į čia įsikūrusią kavinę, kurioje požymius atitinkantys piliečiai aptikti besiruošiantys gerti alų.

Nors pradžioje nei vienas iš telšiškių neprisipažino vairavęs automobilio ir juo įlėkęs į kiemą, vis tik, pareigūnams pavyko išsiaiškinti, kad už automobilio vairo sėdėjo teisės vairuoti neįgijęs 24 metų vyras, kuriam nustatytas 1,42 promilės girtumas. Neblaivus buvo ir 28 metų „BMW“ keleivis, kuriam pareigūnai nustatė 1,95 promilės girtumą.

Už vairavimą išgėrus, eismo įvykio metu apgadintą turtą ir pasišalinimą iš įvykio vietos, vairuotojo atžvilgiu surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal LR ATPK 127 str. 3 d. ir LR ATPK 130 str. 1 d. Teisme bus sprendžiama dėl pusantro tūkstančio eurų galinčios siekti baudos dydžio arba administracinio, iki 30 parų truksiančio, arešto bei galimo transporto priemonės konfiskavimo.

Kelių policijos skyriaus pareigūnai, dar kartą kreipdamiesi į visus eismo dalyvius, ragina juos būti atsakingais kelyje ir nevairuoti transporto priemonių išgėrus. Kaip matome, neatsakingas elgesys už vairo – vos vienas žingsnis iki nelaimės, kuri šiuo atveju tik laimingo atsitiktinumo dėka nesibaigė tragiškai.

Aušra Blaževičienė

Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode