Parama dėkojame




Sprogimas

Alytaus policijos patruliams nestojo neblaivus „Audi“ vairuotojas

Bėgti nuo pareigūnų, kaip ir sėsti prie vairo išgėrus, visuomet yra bloga mintis. Tačiau vienas Alytaus rajono gyventojas nusprendė pabandyti laimę ir sėdęs prie vairo sunkiai apgirtęs, spruko nuo pareigūnų „Audi“ markės automobiliu.

Balandžio 14 d. apie 18 val. Alytaus apskr. VPK Kelių policijos patruliai, patruliuodami Alytaus r. Simno miestelyje, Alytaus g., pastebėjo dideliu greičiu važiuojantį ir Kelių eismo taisykles pažeidinėjantį „Audi“ markės automobilį. Pareigūnams bandant sustabdyti pažeidėją, šis nepakluso teisėtiems jų reikalavimams, padidino greitį ir bandė sprukti nuo pareigūnų. Bėgdamas nuo gresiančios atsakomybės automobilio vairuotojas ne kartą grubiai pažeidė Kelių eismo taisykles, kėlė grėsmę aplinkinių sveikatai ir gyvybei.

Persekiojimas baigėsi, kai bėglys bandydamas suklaidinti pareigūnus padarė staigų posūkį į kairę, nesuvaldė savo automobilio ir nuvažiavo į griovį.

Netrukus paaiškėjo, kad tai nuolatinis Kelių eismo taisyklių pažeidinėtojas 22-ejų metų Simno gyventojas. Bėglys padarė aibę pažeidimų: automobilį vairavo neblaivus, jam nustatytas sunkus girtumo laipsnis (3.03 prom.), ant transporto priemonės pritvirtinti valstybiniai numeriai, priskirti kitam automobiliui, „Audi“ neįregistruota, neapdrausta, neatlikta valstybinė techninė automobilio apžiūra. Vairuotojas automobilio dokumentų nepateikė.

Prie vairo sėdęs simniškis – spalvinga asmenybė: per kelerius metus jau penktą kartą pareigūnams įkliuvo automobilį vairuodamas neblaivus, turi galiojančių administracinių nuobaudų už tai, kad net du kartus pasišalino iš įvykio vietos bei pakartotinai per metus vairavo neblaivus. Nuobaudų pažeidėjas nevykdo, paskirtų baudų nemoka, tik kas kart į savo krepšelį įsideda po naują.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato

komunikacijos grupės vyriausioji specialistė

Kristina Janulevičienė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode