Parama dėkojame




Sprogimas

Telšių rajone sulaikyta dar viena brakonierių grupė

Telšių rajone, prie Lūkšto ežero į Šiaulių regiono aplinkosaugininkų surengtą pasalą pakliuvo penki brakonieriai žvejoję tinklais. Išimta valtis su varikliu, penki 100 metrų ilgio tinklai ir gausybė žuvies. Skaičiuojama, kad tuokart gamtai padaryta žalos už daugiau kaip 8000 eurų. Tai jau antra grupė brakonierių sulaikoma šia savaitę Telšių rajone.

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento gyvosios gamtos inspektoriai, tinklus užmestus Telšių rajone, Lūksto ežere pastebėjo antradienį ir kartu su neetatiniu aplinkos apsaugos inspektoriumi surengė pasalą. Nepaisydami prasto oro, tinklų savininkų aplinkosaugininkai laukė daugiau kaip parą.

Brakonieriai prie ežero pasirodė tik kitos paros vakarą. Ketveriukė atvyko automobiliu „Audi“. Trys išplaukė į ežerą, o ketvirtasis su automobiliu liko saugoti privažiavimo. Aplinkosaugininkai sulaukė kol brakonieriai su tinklais ir žuvimi grįžo į kratą ir ėmė grobį krauti į mašiną. Užklupti aplinkosaugininkų brakonieriai nesipriešino, tik vienas dar bandė sprukti ir įšokęs į vandenį paniro. Toks triukas jo neišgelbėjo, sušalusiam brakonieriui teko grįžti į krantą.

Kaip paaiškėjo Lūkšto ežere brakonieriavo Varnių miestelio gyventojai A.V. (1969m.) jo sūnūs L.V. (1994m.) ir A.V. (1983 m.) bei kaimynas A.S. (1981 m.) Vyrų laiminis buvo nemenkas. Brakonieriai neteisėtai pagavo 5 lydekas, 1 lyną, per 100 karšių, 3 kg karosų, 5 kg raudžių ir 6 kg ešerių. Paskaičiuota, kad brakonieriai padarė žalos už daugiau kaip 8000 eurų. Visiems vyrams surašyti protokolai (ATPK 87 str. 3 d.) ir gresia baudos iki 289 eurų. Taip pat bus konfiskuota brakonierių metalinė valtis su varikliu ir 5 tinklai.

Šią savaite tai antra brakonierių grupė sulaikome Telšių rajone. Trečiadienio naktį į aplinkosaugininkų pasalą pakliuvo du brakonieriai statę tinklus Masčio ežere. Jiems taip pat surašyti protokolai (ATPK 87 str. 3 d.) ir gresia baudos iki 289 eurų. Be to paskaičiuota daugiau nei 4000 eurų žala padaryta gamtai.

LR AM Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamentas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode