Parama dėkojame




Briedį sumedžiojusiam brakonieriui – baudžiamoji atsakomybė

Šilalės rajono apylinkės teismas š. m. balandžio 11 d. paskelbė verdiktą, kuriuo briedį sumedžiojusiam brakonieriui pusei metų apribojo laisvę ir konfiskavo brangų medžioklinį ginklą.


Pernai gruodžio pradžioje Aplinkos ministerijos Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Šilalės rajono agentūros inspektoriai pastebėjo, kad Šilalės medžiotojų būrelio medžioklės plotuose, netoli medžiotojų  bokštelio, palikta briedžio oda ir galva. Piktadarys buvo nupjovęs antramečio briedžio ragus. Apžiūrėjus odą matėsi, kad briedis nušautas iš graižtvinio ginklo. Tuomet Šilalės pareigūnai kreipėsi policijos pareigūnus, prašydami pradėti ikiteisminį tyrimą dėl neteisėtai sumedžioto briedžio ir didelės žalos gamtai. Tyrimo metu surinkti neginčijami įrodymai, kad Šilalės medžiotojų būrelio medžiotojas V.J. be licencijos nušovė briedžio patiną. Pažeidėjas jau buvo spėjęs paruošti ir briedienos gaminių.
Šilalės rajono apylinkės teismo 2016 m. balandžio 11 d. baudžiamuoju įsakymu V.J. pripažintas kaltu ir nubaustas šešių mėnesių laisvės apribojimo bausme, įpareigojant tris mėnesius nuo teismo baudžiamojo įsakymo įsiteisėjimo dienos būti namuose nuo 22.00 val. iki 6.00 val. ryto. Iš kaltininko taip pat konfiskuotas graižtvinis medžioklinis ginklas.
Neteisėtai sumedžiojus briedį buvo padaryta 5571,93 Eur žala gamtai, kurią V.J. atlygino. Briedžio mėsos gaminiai konfiskuoti ir bus sunaikinti įsiteisėjus teismo baudžiamajam įsakymui. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai turės spręsti klausimus dėl leidimų V.J. laikyti/nešiotis ginklą panaikinimo ir konfiskuoto ginklo, šaudmenų bei jų priedų realizavimo įstatymų nustatyta tvarka.

Brigita Stankevičiūtė
Komunikacijos skyriaus vedėja
LR Aplinkos ministerija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode