Sprogimas

Sulaikytas turto prievartavimu įtariamas policininkas

Vakar, balandžio 5 d., Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus pareigūnai, po sėkmingai pasibaigusios operacijos, sulaikė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos vyriausiąjį patrulį G. M., kuris, bendrininkaudamas su savo bendraamžiu V. A., beveik du mėnesius sistemingai terorizavo kaunietį, prievartaudami jo turtą.

Pareigūnas įtariamas tuo, kad susitaręs veikti bendrininkų grupėje su V. A., pasinaudojo savo tarnybine padėtimi ir grubiai pažeidė tarnybą reglamentuojančius teisės norminius aktus bei sulaužė policijos pareigūno priesaiką neteisėtu būdu siekdamas turtinės naudos.

Įtariamasis, neturėdamas teisėto pagrindo, atvirai prievartavo iš kauniečio turtą savo naudai už tariamą vieno iš bendrininkų grupės V. A. sunkų sveikatos sutrikdymą ir dėl to neva patirtą didelę žalą.

Bendrininkai šios tariamos žalos padarymu kaltindami nukentėjusįjį ir teigdami, jog tokiu būdu padeda išvengti gręsiančios baudžiamosios atsakomybės, reikalavo iš jo pinigų. Nukentėjusysis buvo verčiamas pinigus perduoti grasinant telefonu ir įtariamajam atvykstant į susitikimus tarnybos metu, su pareigūno uniforma bei tarnybiniu automobiliu.

Nukentėjęs buvo priverstas pasirašyti tariamos – 9500 eurų sumos – skolos raštelį.

Bendrininkai terorizavę svetimą turtą buvo operatyviai sulaikyti Kauno mieste, kai policijos pareigūnas G. M. savo tarnybos metu iš nukentėjusiojo priėmė dalį reikalautos pinigų sumos.

Įtariamieji patalpinti į areštinę, kreiptasi į teismą dėl G. M. laikino nušalinimo nuo pareigų, atliktos kratos.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Poicijos departamentas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode