Sprogimas

Pareigūnai smogė samagono prekeiviui – sulaikytas gerai žinomas verslininkas iš Viešvėnų

Kovo 31-osios rytą, Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie LR VRM pakrančių rinktinės Kriminalinės žvalgybos pareigūnams, bendradarbiaujant su Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnais, įkliuvo nelegaliomis cigaretėmis ir namine degtine disponuojantis Telšių rajone, Viešvėnų kaime gyvenantis 51-erių verslininkas, vietiniams gerai žinomas kaip visuomenininkas, įvairių bendruomenės renginių rėmėjas.

Apie 10.10 val., Telšių r., Raudiškės k., viešvėniškis buvo sulaikytas nuosavu automobiliu „Toyota Cambry“ gabenantis neteisėtą krovinį. Jo transporto priemonėje rasta 130 įvairių rūšių cigarečių pakelių, ženklintų baltarusiškomis banderolėmis ir trys plastikiniai indai, sklidini skaidraus, naminės degtinės kvapą turinčio skysčio (iš viso apie 80 litrų).

Atliekant tolesnius tyrimo veiksmus, pareigūnai apsilankė Telšiuose, Medžiotojų g., privačiam asmeniui nuomojamose mokymo įstaigai priklausančiose tarnybinėse patalpose, iš kur, kaip įtariama, ir buvo gabenamas alkoholis. Po patikros, čia rasta dar 150 litrų naminės degtinės kvapą turinčio skysčio.

Kratoms persikėlus į praeityje jau teisto įtariamojo namus Viešvėnuose, pareigūnai aptiko tris neregistruotus, galimai vogtus, valčių variklius. Asmens gyvenamojo sklypo teritorijoje taip pat rasti žvėrių ragai ir tinklai žuvims gaudyti. Apie šį radinį informuoti Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Telšių rajono agentūros darbuotojai, kurie aiškinasi dėl daiktų teisėtumo.

Neteisėtos veikos vertimusi įtariamas vyras sulaikytas dviem paroms, akcizais apmokestinamos ir kitos prekės bei automobilis, kuriuo buvo gabenamas krovinys – paimti. Pagal LR BK 201 str. (Neteisėtas naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimas, laikymas, gabenimas ar realizavimas) 2 d., įtariamajam gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir nepripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Remigijus Rudminas dėkoja visiems rajono gyventojams, neabejingiems jų pašonėje vykstantiems teisės pažeidimams ir informuojantiems apie kryptį, kur link pareigūnams žvelgti užkardant asmenų vykdomą neteisėtą veiką.

Aušra Blaževičienė

Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė

________________________________________

Telšių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas

El. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

http://telsiai.policija.lt

www.facebook.com/Lietuvos.policija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode