Sprogimas

Reido Žemaitijos keliuose metu vairuotojo girtumas nuo 2,37 promilės pasiekė 3,08

Šventinį savaitgalį gyventojai pasitiko Kristaus prisikėlimo šventę, su artimaisiais rinkosi prie vaišių stalo. Kol visi šventė, viešąją tvarką Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje (Telšių, Mažeikių, Kelmės ir Akmenės rajonuose) užtikrino ir eismo saugumu rūpinosi policijos pareigūnai. Didžiausias dėmesys buvo skirtas grėsmę keliuose keliantiems neblaiviems vairuotojams kontroliuoti, nes, kaip rodo statistika, jų elgesys dažnai prišaukia nelaimių.

Žemaitijos keliuose patruliavusios gausios Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir rajonų policijos komisariatų Kelių ir Viešosios policijos pareigūnų pajėgos, per šventinį laikotarpį iš viso demaskavo 8 neblaivius dviratininkus, vieną – mopedo vairuotoją ir 15 neblaivių automobilių vairuotojų. Tarp jų – viena neblaivi (nustatytas 1,05 promilės girtumas) Mažeikiuose gyvenanti moteris ir du kartus ant to paties grėblio užlipęs Mažeikių rajono gyventojas. Velykų dienos išvakarėse, 11.10 val., Mažeikių r., Rubikų k., už vairo neblaivus demaskuotas 45-erių vyras į alkotesterį pripūtė 2,37 promiles. Tačiau, akivaizdu, kad nuo tolesnio vairavimo nušalintam pažeidėjui nė motais pelnytas protokolas ir gresiančios baudos, nes vos už keturių valandų, 15.30 val., netoli to paties kaimo jis vėl demaskuotas vairuojantis tą patį automobilį, kuris ryte buvo perduotas blaiviam asmeniui. Šį kartą jo girtumo laipsnis iš vidutinio jau buvo pasiekęs sunkų – nustatytas 3,08 promilės girtumas. Baudos dydis, galintis siekti kone 1000 eurų ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimo laikotarpio, bus sprendžiamas teisme.

Didelės baudos ir vairuotojo pažymėjimų atėmimas gresia ir kitiems už vairo neblaiviems demaskuotiems vairuotojams, kurių nustatyti girtumo laipsniai siekė 0,83-2,72 promiles. Šeši iš jų, ne tik buvo girti, bet ir neturėjo teisės vairuoti transporto priemonių. Dar dviem girtiems vairuotojams (nustatyti 2,13 ir 1,64 promilės girtumai) Kelmės ir Telšių rajonuose pasivažinėjimai baigėsi pakelės grioviuose. Laimei, aukų išvengta, apgadinti automobiliai ir kelio sankasos.

Po ilgojo savaitgalio, ankstų antradienio rytą, Telšių apskr. VPK Kelių policijos skyriaus pareigūnai vėl kontroliavo vairuotojus. Šį rytą, Telšiuose, Plungės g., demaskuoti du, 24 ir 41 metų vairuotojai, kurie buvo lengvai apgirtę (nustatyti 1,14 ir 0,94 promilės girtumai).

Telšių apskr. VPK Kelių policijos skyriaus viršininkas Dainius Razminas informuoja, kad griežta eismo dalyvių kontrolė keliuose vyksta nuolat – tikrinamas vairuotojų blaivumas, automobilių važiavimo greitis, nustatinėjami chuliganiško vairavimo atvejai. Tad visi vairuotojai keliuose raginami elgtis drausmingai ir atsakingai, nes tik tokiu būdu galime kurti sau ir kitiems eismo dalyviams saugią aplinką.

Telšių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode