Parama dėkojame




Sprogimas

Nuteistas aplinkosaugininkus sužalojęs pažeidėjas

Vilniaus miesto apylinkės teismas 2016-03-23 paskelbė nuosprendį, kuriuo pripažino kaltu V. P. dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojams, panaudojant fizinį smurtą, bei valstybės tarnautojų įžeidimo.Praėjusių metų spalio 15 d. Aplinkos ministerijos Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Vilniaus miesto agentūros pareigūnams tikrinant žvejybą Vilnelėje, aplinkosauginės akcijos „Lašiša 2015“ metu, įkliuvo draudžiamoje vietoje žvejojęs vyras. Iš pradžių jis nuo pareigūnų bandė sprukti, o kai nepavyko – neblaivus ir agresyviai nusiteikęs pažeidėjas ėmė siautėti: išplūdo aplinkosaugininkus necenzūriniais žodžiais, vienam iš jų alkūne sudavė į veidą, kitam – įkando į dešinės rankos žastą.

Kąsdamas pažeidėjas suplėšė pareigūno tarnybinės uniformos striukę, ant pareigūno rankos liko gili įkandimo žymė. Įvykis nufilmuotas tarnybinio automobilio vaizdo registratoriumi ir tarnybine kamera.Pažeidėjui iškel
 ta ne tik administracinio teisės pažeidimo byla dėl neteisėtos žūklės, bet ir baudžiamoji – dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojams, fizinio smurto panaudojimo ir valstybės tarnautojų įžeidimo.Vilniaus miesto apylinkės teismas 2016-03-23 nuosprendžiu V. P. pripažino kaltu dėl minėtų nusikaltimų ir paskyrė 903,84 Eur baudą. Taip pat kaltinamasis nukentėjusiems aplinkosaugininkams turės atlyginti turtinę žalą dėl suplėšytos uniformos ir 400 eurų neturtinės žalos. Šis nuosprendis per 20 dienų nuo paskelbimo dar gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Simona Liaudanskytė
Ministro patarėja viešųjų ryšių klausimais
LR Aplinkos ministerija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode