Parama dėkojame




Prasideda akcija „Lydeka-2016“

Sekmadienį visoje šalyje prasidėjo lydekų neršto apsaugos akcija „Lydeka-2016“. Jos tikslas – užtikrinti besirengiančių neršti ir neršiančių lydekų apsaugą, pagausinti šių žuvų išteklius. Aplinkosaugininkai organizuos reidus, stebės vandens telkinius, ypač lydekų nerštavietes.

Kovo 20 dieną prasidėjusi akcija „Lydeka-2016“tęsis visą mėnesį – iki balandžio 20 d. Jos metu aplinkosaugininkai organizuos reidus, stebės vandens telkinius, lydekų nerštavietes. Jiems talkins neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai, policijos pareigūnai, saugomų teritorijų direkcijų darbuotojai. Tikimasi ir visuomenės pagalbos. Apie pastebėtus brakonieriavimo atvejus aplinkosaugininkai prašo nedelsiant pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai pernai vykdydami akciją „Lydeka“ išaiškino 87 pažeidėjus. Buvo konfiskuoti 7 bučiukai, 3 tinklai, 3 žeberklai, 2 ledo grąžtai, 2 bidkelnės, 13 meškerių ir per 60 skritulių ir šakotinių. Atkakliausias brakonierius Šiauliuose buvo sulaikytas net keturis kartus. 51-erių J.V. gyvenantis soduose netoli Rėkyvos ežero lydekas gaudė ir bučiukais ir žeberklais. Aplinkosaugininkai iš šiauliečio paėmė tris žeberklus du bučiukus ir numovė dvejas bridkelnes. Vyrui buvo paskirta baudų ir priskaičiuota atlyginti gamtai padarytos žalos už beveik 1500 eurų.

Aplinkosaugininkai primena, kad iki balandžio 20 d. draudžiama ne tik gaudyti lydekas, bet ir žvejoti masalui naudojant žuvelę. Pagautas žuvis, kurias draudžiama gaudyti,privalu tuoj pat paleisti atgal į tą patį vandens telkinį. Asmenims, neteisėtai gaudantiems lydekas, gresia bauda iki 289 eurų ir pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimas. Be to už kiekvieną neteisėtai sugautą lydeką teks atlyginti beveik 160 eurų žuvų ištekliams padarytą žalą.

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamentas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode