Sprogimas

Nepažįstami asmenys kaimo gyventoją aprūpino naminuke, dyzelinu ir cigaretėmis

Vakar, kovo 14-ąją, Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Skaudvilės policijos nuovados pareigūnai nustatė eilę administracinių teisės pažeidimų vienai Tauragės r. gyventojai.

Pareigūnai, pagal gautą anoniminę informaciją dėl namuose laikomų neteisėtų prekių, nuvyko į sodybą, esančią Tauragės r., Batakių sen., Eidintų k. Pareigūnams paaiškinus atvykimo priežastį, sodybos šeimininkė lyg neturėdama ko slėpti geranoriškai sutiko aprodyti patalpas. Vis tik anoniminė informacija pasitvirtino ir garaže buvo aptiktas nemažas laimikis. Pareigūnai rado 2 talpas, kuriose buvo supiltas neteisėtai laikomas kuras. Į vieną 200 litrų metalinę talpą buvo supilta 150 litrų dyzelino kuro, o į kitą plastikinę 700 litrų talpą – 550 litrų dyzelino. Iš viso pareigūnai rado 700 litrų dyzelino kuro. Paprašius sodybos šeimininkės pateikti kuro įsigijimo dokumentus, ji pradėjo teisintis, kad kurą iš nepažįstamų asmenų įsigijo jos vyras. Tęsiant apžiūrą, sodybos prieangyje pareigūnai aptiko ir daugiau nelegalių prekių – ten jie rado 6 cigarečių pakelius „NZ Gold“, kuriuos neva ji įsigijo taip pat iš nepažįstamo asmens. Lyg to būtų maža, spintoje pareigūnai rado dar ir 5 litrus naminukės, kuriuos, pasak moters, jai pardavė ne kas kitas, o nepažįstamas asmuo.

Sodybos šeimininkės atžvilgiu už „visą puokštę“ pažeidimų, susijusių su neteisėtų prekių laikymu, pradėta administracinė teisena. Už neteisėtą dyzelino kuro laikymą jai gresia bauda nuo 289 iki 5 792 eurų, už akcizais apmokestinamų prekių laikymą gresia bauda nuo 28 iki 86 eurų su prekių konfiskavimu. Moteriškei nepavyks išvengti atsakomybės ir už naminukės laikymą. Už šį pažeidimą jai gali tekti paploninti piniginę nuo 86 iki 579 eurų.

Policija ragina gyventojus apie jiems žinomus panašaus pobūdžio pažeidimų atvejus pranešti:

• Policijos budėtojų telefonu (8 446) 20 270;

• Anoniminiu policijos pasitikėjimo telefonu (8 446) 61 952.

Tauragės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode