Parama dėkojame




Sprogimas

Nerami eismo dalyvių naktis Žemaitijoje: atimti vairuotojų pažymėjimai, kyšis ir aibė kitų pažeidimų

Vieną po kitos keliuose vykdę prevencines priemones, Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai eismo dalyviams neleido atsikvėpti ir savaitgalį. Penktadienio vakarą pradėję ir ankstų šeštadienio rytą baigę, griežtą eismo dalyvių kontrolę pareigūnai vykdė prižiūrimoje teritorijoje (Telšių, Mažeikių ir Akmenės rajonuose).

Sutelkę dėmesį neblaiviems ir važiavimo greitį viršijantiems vairuotojams demaskuoti, penki Kelių policijos skyriaus pareigūnų ekipažai siautėjo tiek miestuose, tiek atokesnėse rajonų gyvenvietėse. Baigus reidą ir suskaičiavus pažeidėjus, paaiškėjo, kad jų – iš viso devyniolika. Po tris vairuotojus nubausta už mobiliojo ryšio telefono naudojimąsi ir saugos diržų nesegėjimą prie vairo. Dar trys – Kelių eismo taisykles pažeidė kur kas grubiau, nepabūgę už transporto priemones vairuoti išgėrus. 0,75 promiles į alkotesterį „pripūtė“ dviračio pedalus mynęs 66 metų mažeikiškis, kuriam gresia ne tokia didelė bauda, kaip dviem, automobilius vairavusiems vyrams. 48-erių Mažeikių miesto gyventojui nustatytas 1,73 promilės girtumas, o 38-erių vairuotojui iš Tirkšlių gyvenvietės – 2,45 promilės girtumas. Abu pažeidėjai teisme aiškinsis dėl savo poelgio, už kurį gresia nemenkos baudos ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimas iki trejų metų.

Su vairuotojų pažymėjimais kuriam laikui teks atsisveikinti ne tik tą vakarą demaskuotiems neblaiviems vairuotojams, bet ir penkiems, greitį daugiau kaip 50 km/h viršijusiems pažeidėjams. Jiems gresia 289-434 eurų baudos ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimas 1-6 mėn. Tiesa, 105 km/h greičiu lėkęs 38-erių telšiškis teisės vairuoti nepraras, kadangi jos dar nėra įgijęs. Tačiau dėl šis priežasties jo bauda gali siekti net iki 724 eurų.

Vienas iš penkių greitį viršijusių vairuotojų, gresiančios baudos ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimo bandė išvengti – 51-erių Kauno rajono gyventojas, gyvenvietėje lėkęs 109 km/h greičiu, pareigūnų paprašė susitarti, siūlydamas 100 eurų kyšį. Tad šalia administracinio teisės pažeidimo protokolo, vairuotojui įteikta dar viena „dovana“ – dėl bandymo papirkti pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 227 str. (Papirkimas). Tai – jau antrasis bandymas šią savaitę papirkti Telšių apskr. VPK Kelių policijos skyriaus pareigūnus. Pastebėta, kad abu pareigūnus bandę papirkti vyrai automobiliais gyvenvietėse važiavo vienodu greičiu – 109 km/h.

Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Aušra Blaževičienė

Tel.: (8 444) 72416, 8 633 93303, el. p.: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode