Sprogimas

Kol išvirė cepelinai, tarnybinis šuo Attilas rado Telšių centre pavogtas malkas

Vasario 4-osios rytą, apie 9.23 val., Bendruoju pagalbos centro telefonu buvo sulaukta apie vagystę pranešusios Telšių gyventojos skambučio. Kaip teigė moteris, rytą norėjus užkurti ugnį ir į Telšiuose, Pašto g. esančio namo kiemą nuėjus skaldytų malkų, nerakintoje patalpoje dalies jų pasigesta.

Gavę informacijos apie galimai naktį įvykdytą maždaug 100 eurų vertės malkų vagystę, Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, pagalbon pasitelkę kinologą su tarnybiniu šunimi Attilu, nuskubėjo į įvykio vietą. Atlikus pirminius vagystės vietos apžiūros veiksmus, darbo ėmėsi kinologas Tomas Taurinskis su savo augintiniu tarnybiniu šunimi Attilu. Sekdamas dar neatvėsusiais vagišių pėdsakais, šuo keliavo jų pramintu keliu. „Attilas vis suko ratus, ėjo ne pagrindine gatve, o mažesnėmis gatvelėmis, tad peršasi mintis, kad „mėtydami pėdas“ vagys sąmoningai rinkosi ilgesnę judėjimo trajektoriją“, – mintimis apie malkas pavogusių asmenų paiešką dalijosi kinologas.

Vis užuosdamas vagystės vietoje aptiktus pėdsakus, šuo įkandin jų sekė apie 200 metrų, kol priėjo gretimoje gatvėje esančio gyvenamojo namo sandėliuką. „Lojimu Attilas man pranešė apie aptiktą radinį, kurio ieškoma“, – sėkmingos operacijos detales pasakojo T. Taurinskis. Akivaizdu, kad net ir bandydami slėpti pėdas, malkas pavogusieji piliečiai nepergudravo gerai apmokyto, policijoje tarnybines užduotis vykdančio šuns. Parodęs sandėliuką, kuriame slėpėsi dailiai į maišus sukrautos malkos, šuo nuskubėjo ir į gyvenamąsias patalpas. Jose po naktinio „žygdarbio“ jau šildėsi policijai gerai žinomas 17-metis ir 23 metų vyras. Ko gero, vagišiai ankstų rytą nesitikėjo sulauksiantys tokių svečių, tačiau jiems neliko nieko kito kaip pripažinti kaltę ir savininkui atiduoti iš jo pavogtas malkas. Ši išaiškinta vagystė – dar viena Attilo žygdarbių sąraše, kuris per penkerius tarnybos policijoje metus gerokai pasipildęs. Šuo ne kartą sėkmingai aptiko narkotines medžiagas, rado pasiklydusius žmones ar paieškomus įtariamuosius.

Už įvykdytą malkų vagystę, telšiškiai patraukti administracinėn atsakomybėn pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 50 str. (Smulkusis svetimo turto pagrobimas). Jiems gresia bauda nuo 86 iki 260 eurų arba administracinis 10-30 parų areštas.

Malkas operatyviai atgavę sutuoktiniai neslėpė džiaugsmo puikiai atliktu policijos darbu. „Pranešus apie vagystę, galvoje iškart toptelėjo mintis, kad būtent šuo ir atvyks malkų ieškoti“, – nemalonaus nutikimo detales pasakojo moteris. Su pareigūnais vėliau bendravę telšiškiai prasitarė, jog jei ne puikiai padirbėjęs Attilas, vagišiai malkų galėjo grįžti vėl. „Tikimės, kad už vagystę nubausti netolimoje kaimynystėje gyvenantys piliečiai kitą kartą gerai pagalvos, ar verta rizikuoti ir vis tik pabūgs grobti svetimą turtą. O pareigūnams – nuoširdus ačiū! Malkos į mūsų kiemą grįžo vos spėjus išvirti cepelinams“, – džiaugsmo neslėpė moteris.

Telšių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode