Sprogimas

Sugyventinę ir jos motiną kirviu nužudžiusiam vyrui skirta 19 metų laisvės atėmimo

Šiaulių apygardos teismas ketvirtadienį skyrė 19 metų laisvės atėmimo bausmę sugyventinę ir jos motiną kirviu nužudžiusiam bei jų namą padegusiam vyrui. 

Kaip BNS informavo teismo atstovas Vytautas Jončas, ši bausmė 36-erių vyrui buvo paskirta subendrinus ją su dalimi neatliktos bausmės už anksčiau padarytą nusikaltimą. 

Pasak teismo atstovo, būtent tokios bausmės siekė ir valstybinį kaltinimą palaikiusi prokurorė. 

Raseinių rajono Norgėlų kaimo gyventojas nuteistas už pernai rugpjūčio 30 dieną įvykdytą nusikaltimą. 

Kaip anksčiau pranešė Šiaulių apskrities policija, gaisro pašvaistę rugpjūčio 30-osios vakarą pastebėjo Raseinių komisariato pareigūnai. Užgesinus atvira liepsna degusį namą nelaimės vietoje buvo rasti 54 metų moters ir 28 metų jos dukros kūnai. 

Pasak policijos, iš pradžių manyta, kad nelaimė įvyko dėl neatsargaus elgesio su ugnimi ar nuo cigaretės, tačiau galimo smurto įrodymų aptikę pareigūnai nustatė, kad taip galėjo būti bandoma sunaikinti sunkaus nusikaltimo pėdsakus.

Tiriant nusikaltimą nustatyta, kad namuose dvi dienas buvo girtaujama, o nelaimės dieną kilo konfliktas tarp nužudytos vyresniosios moters ir jos dukros sugyventinio. Vyras moteriai sudavė kirviu, o vėliau tą patį padarė ir savo sugyventinei, kuri buvo ką tik pabudusi. 

Medicinos ekspertai vėliau konstatavo, kad moterys nuo patirtų smūgių į galvą mirė iš karto.

Tuomet kaltinamasis į namą įmetė lauko virtuvėje buvusį indą su benzinu ir jį padegė, o pats pasišalino. Iš įvykio vietos pabėgęs vyras nuo policijos slapstėsi laukuose, o praėjus daugiau nei parai pėsčiomis ėjo link Raseinių. 

Miesto pakraštyje jis pernakvojo apleistame name ir kitą rytą Raseiniuose buvo sulaikytas policijos. 

Dėl smurto prieš sugyventinę ir jos motiną vyras jau buvo teistas tris kartus, paskutinįjį iš jų – 2020 metų birželio mėnesį. Tuomet teismas jam skyrė vienerių metų ir septynių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, tačiau jos vykdymą atidėjo dvejiems metams. 

Ikiteisminį tyrimą vykdė Šiaulių apskrities policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai. 

Šis teismo sprendimas gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui. 

Budas.lt archyvo nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode