Sprogimas

Mažeikių rajono pareigūnai baigė tyrimą: prieš teismą stos keturi asmenys

2021 metų vasario mėnesio pirmomis dienomis Mažeikių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnai kartu su Šiaulių apygardos prokuratūros Telšių apylinkės prokuratūra, bendrų pastangų dėka, sėkmingai baigė ikiteisminį tyrimą ir kaltinamuoju aktu į teismą perdavė baudžiamąją bylą dėl vagysčių įvykdymo bei vaikų įtraukimo į nusikalstamas veikas.

 

 

Praėjusių metų vasario – kovo mėnesiai neramino ne tik mažeikiškių, bet ir policijos komisariato pareigūnų. Mažeikių rajono policijos komisariate vienas po kito buvo pradėti net keli ikiteisminiai tyrimai dėl panašių vagysčių Mažeikių mieste.

Viskas prasidėjo vasario mėnesį, kai įtariamieji, laikotarpyje nuo vasario 10 d iki kovo 16 d., „sėkmingai“ vogė įvairius daiktus. Sąrašas iš ties nemažas. Jų pagrindiniu grobiu tapo žoliapjovės, krūmapjovės, grąžtai, pjūklai bei perforatoriai. Pavogtų daiktų sąraše net vaikiška elektrinė mašinėlė, kaitlentė, dviratis, pirštinės ir polietileniniai maišeliai. Neapsiriboję vien tik namų apyvokos daiktais, buvo pavogti ir alkoholinių gėrimų buteliai. Beje, viena jų veikla įvertinta  nesėkmingu nusikaltimu – jaunuolių „žygis“, kuris kvalifikuotas kaip pasikėsinimas padaryti nusikalstamą veiką.

Tai – mėnesio veiksmai šiame mieste, dažniausiai sodo nameliuose, kai įsibraunantys ir vagiantys ilgapirščiai savo pėdų mėtyti ypatingai nesistengė – atvirkščiai, siautė aiškiai apibrėžtose, netoli viena nuo kitos esančiose, teritorijose bei panašiu braižu – išlauždami duris ar išdauždami langus.

Tirdami šiuos įvykius, Mažeikių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnai su tyrimą kontroliuojančia Šiaulių apygardos prokuratūros Telšių apylinkės prokuratūra, ikiteisminio tyrimo metu atlikdami eilę procesinių ikiteisminio tyrimo veiksmų, išsiaiškino ir nustatė, kad vyras, gimęs 1993 m., ir trys nepilnamečiai vaikinai, gimę 2003 m., veikdami bendrininkų grupėje, įvykdė visą šią eilę vagysčių. Iš viso 27-erių metų įtariamasis įvykdė 15 vagysčių, iš kurių net į 7 buvo įtraukti nepilnamečiai vaikinai.

Visi įtariamieji buvo sulaikyti. Jiems paskirtos kardomosios priemonės, trims iš jų griežčiausia – suėmimas, vienam iš vaikinų – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. O štai į teisiamųjų suolą vėl sėsiantis 27-erių vyras policijai gerai žinomas – anksčiau jau teistas bei neseniai grįžęs iš įkalinimo įstaigos.

Visi įtariamieji Mažeikių miesto gyventojai. Už šiuos padarytus veiksmus, asmenys kaltinami nusikalstamos veikos padarymu pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (toliau – LR BK) 22 str. 1 d. bei pagal LR BK 178 str. 2 d. Baudžiamasis kodeksas numato įvairias bausmes, tarp kurių ir laisvės atėmimas iki šešerių metų. O vyrui pagal LR BK 159 str., į nusikalstamas veikas įtraukusiam ir nepilnamečius vaikinus, gresia laisvės atėmimas iki trejų metų.

Visiems šiems keturiems asmenims gresiančios bausmės dydis spręsis teismo posėdžių salėje.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmenys laikomi nekalti, kol jų kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

STT nuotr.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode