Sprogimas

Telšių rajono gyventojo namuose – naminės degtinės fabrikas

Sausio 27 d.Telšių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnai dirbdami su Valstybės sienos apsaugos tarnyba, operatyviai reaguodami ir tikrindami turimą informaciją apie tai, jog Telšių rajono gyventojas, įtariama, gamina, laiko bei realizuoja naminę degtinę, apsilankė sodyboje, esančioje Telšių r., Dirvonėnų k. Informacija pasitvirtino.

 

Atliekant apžiūrą ir patikrinus vyrui, gimusiam 1987 m., priklausančias ūkines patalpas radiniai nustebino – aptiktas naminės degtinės fabrikas. Jame pareigūnai rado dvi plastikines talpas su 1000 litrų skaidriu skysčiu, turinčiu specifinį naminės degtinės kvapą ir vieną plastikinę 1000 litrų talpą su raugu. O tame pačiame pastate, kuriame vykdavo naminės degtinės gaminimo procesas, rastas ir pats aparatas naminei degtinei gaminti.

Įstatymas už tokią gamybą numato baudžiamąją atsakomybę. Įtariamasis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Telšių rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 201 str. 1 d. (Neteisėtas naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimas, laikymas, gabenimas ar realizavimas), kur numatyta, kad tas, kas turėdamas tikslo realizuoti neteisėtai gamino, laikė, gabeno naminius stiprius alkoholinius gėrimus, nedenatūruotą ar denatūruotą etilo alkoholį, jų skiedinius (mišinius) arba juos realizavo, arba gamino, laikė, gabeno ar realizavo aparatus naminiams stipriems alkoholiniams gėrimams gaminti, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Asmuo į pareigūnų akiratį pateko pirmą kartą.

Telšių AVPK nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode