Sprogimas

Sulaikytas plėšimo Lazdijuose organizatorius ir jo vykdytojai

Spalio 12 dieną Lazdijus ir visą Lietuvą sukrėtė itin brutalus ir žiaurus plėšimas. Apie 13 val. Lazdijuose Kauno gatvėje į gyvenamąjį namą, įsiveržę trys kaukėti vyriškiai, surišo namuose buvusias 36-erių metų moterį ir trylikametę jos dukrą, taip pat į namus grįžusį 43-ejų metų namo savininką. Grasindami daiktu, panašiu į pistoletą, reikalavo pinigų, moteriai nuo pirštų numovė ir pasiėmė du auksinius žiedus, iš piniginės pagrobė du šimtus eurų. Kaukėti asmenys apipylė namo savininką, įtariama, degiu skysčiu ir jį padegė. Kilus gaisrui užpuolikai pasišalino. 

Namo savininkas dėl nudegimų pristatytas į Lazdijų ligoninę, vėliau pervežtas į Kauno klinikų reanimacijos skyrių, vyro būklė sunki.
Nukentėjęs vyras policijos pareigūnams gerai žinomas, keletą kartų teistas už neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis.
Po gauto pranešimo apie įvykį buvo įvestas planas „Sulaikymas“, dirbo didelės Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Alytaus apskr. VPK) pareigūnų pajėgos. Lazdijų mieste ir apylinkėse buvo tikrinamos transporto priemonės, tikrinamos visos versijos.
Pirmas įtariamasis buvo sulaikytas spalio 13-osios paryčiais 05.18 val. Vilniuje, bendradarbiaujant su Vilniaus apskr. VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnais. 28-erių metų vyras teisėsaugai žinomas. Teistas už plėšimą, sukčiavimą, viešos tvarkos pažeidimą.
Antras įtariamasis, sulaikytas Lazdijų rajone spalio 13 d. 8.30 val. bendros priemonės su Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnais. 22-ejų metų vyras teistas už vagystes, plėšimą, viešosios tvarkos pažeidimą.
Trečias įtariamasis sulaikytas tos pačios dienos popietę apie 15 val. Varėnoje. Sulaikė Alytaus apskr. VPK pareigūnai. 26-erių metų vyras teisėsaugai taip pat žinomas, teistas už vagystes, viešosios tvarkos pažeidimą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis psichotropinėmis medžiagomis, nesunkų sveikatos sutrikdymą, sukčiavimą, turto sunaikinimą ar sugadinimą, dokumentų klastojimą.
Ketvirtą įtariamąjį, spalio 14 d. apie 17.20 val. Vilniuje, sulaikė Alytaus apskr. VPK pareigūnai. 20-metis vyras neteistas.
28 m., 26 m. ir 22 metų įtariamiesiems paskirtos kardomosios priemonės – suėmimai trims mėnesiams.
20-mečiui vyrui, kuris sulaikytas vakar vakare, šiandien bus įteiktas pranešimas apie įtarimą bei sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės.
Jau dabar galima teigti, kad nusikaltimas buvo planuotas, jam buvo ruoštasi iš anksto, išsinuomotas autobusiukas, apsirūpinta surišimo ir kitomis priemonėmis, prieš vykstant į įvykio vietą buvo pakeist automobilio valstybinis numeris. Nuomotame automobilyje rasti du peiliai bei orinis (Airsoft) pistoletas.
Šiuo metu tyrimas atliekamas pagal LR Baudžiamojo kodekso 135 str. 2 d. 6 p. ir 9 p. dėl Sunkaus sveikatos sutrikdymo kankinant ar kitaip itin žiauriai elgiantis, bei dėl savanaudiškų paskatų (gresia nuo 2 iki 12 metų) ir LR Baudžiamojo kodekso 180 str. 3 d. Plėšimas naudojant ginklą, dalyvaujant organizuotoje grupėje (gresia laisvės atėmimas nuo 2 iki 10 metų).
PRIDEDAMA. Įvykio vietos nuotrauka

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode