Parama dėkojame




Sprogimas

Teisėjų taryba svarstys, ar sulaikytas teisėjas R. Jurgaitis pažemino teisėjo vardą

Teisėjų taryba ketina svarstyti, ar pirmadienį sulaikytas korupcija įtariamas Šiaulių apygardos teismo teisėjas Raimundas Jurgaitis pažemino teisėjo vardą.

„Aš jau pasirašiau raštą generaliniam prokurorui – prašysime medžiagos, kurią pateiktų Teisėjų tarybai, po to galėsime spręsti, ar teisėjas pažemino teisėjo vardą, ar ne“, – BNS sakė tarybos pirmininkas Algimantas Valantinas.

„Kai gausime medžiagą, vertinsime, ir sprendimas gali būti toks, kad Teisėjų taryba, jeigu teisėjo vardas pažemintas, gali patarti teisėją atleisti“, – teigė jis.

Pasak A. Valantino, tokios situacijos neigiamai veikia teismų sistemą ir visuomenę.

„Bet kokia tokia situacija vienareikšmiškai neigiamai veikia ir teismų sistemą, ir visuomenę, kuri mąsto, kas čia vykdo teisingumą. Be jokios abejonės, vertinimas yra blogas“, – tvirtino Teisėjų tarybos pirmininkas A. Valantinas.

R. Jurgutis, prezidentui Gitanui Nausėdai panaikinus jo neliečiamybę, sulaikytas pirmadienį.

Teisėjas įtariamas piktnaudžiavimu tarnyba ir kyšininkavimu. Teisėsaugos tyrime įtarimai pateikti dar keturiems fiziniams asmenims.

Anot teisėsaugos, duomenų apie galimai nusikalstamus teisėjo veiksmus gauta tiriant galimą korupcinę veiklą – fizinių asmenų, pasinaudojusių savo pažintimis ir kita tikėtina įtaka, bandymą paveikti teismo sprendimą.

BNS

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto        tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode