Sprogimas

Broliai-vagišiai Kalėdas sutiks be eglutės

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai atskleidė nusikaltimą, kurio metu iš įrenginėjamo gyvenamojo namo rudenį buvo pagrobti didelės vertės įvairūs namų apyvokos daiktai bei apdailos medžiagos.

Vagystė buvo įvykdyta 2015 m. lapkričio mėnesį. Ryte į savo statomą namą, esantį Skuodo rajono Antrųjų Kulų kaime, atvykęs nukentėjusysis aptiko atrakintas duris. Tik įėjęs į vidų, jis suprato, kad namas apvogtas. Pavogtą turtą nukentėjusysis įvertino 9400 eurų

Nustatyta, kad vagys į namą įsibrovė per langą ir pagrobė suvežtas statybines bei apdailos medžiagas, santechnikos prekes, buitinę techniką. Iš namo susirinkę vertingus daiktus, įtariamieji per langą įsibrovė ir į šalia buvusį garažą, iš kurio pagrobė įvairius statybinius įrankius.

Įtarimai dėl vagystės netrukus krito ant vienos Mažeikiuose registruotos įmonės darbuotojų, kurie prieš vagystę nukentėjusiajam pristatė užsakytus baldus. Narpliojant šią versiją, įtariamųjų ratas susiaurėjo, buvo gauta duomenų, jog nusikaltimą galimai įvykdė vienas iš baldus pristačiusių darbuotojų kartu su savo broliu. 

Atvykus pas vieną iš šių vaikinų daryti kratos, pareigūnų įtarimai pasitvirtino. Pas jį namuose rasti iš namo pagrobti daiktai. Skalbimo mašina, šaldytuvas, virdulys buvo jau pajungti ir sėkmingai naudojami, dalis daiktų buvo tiesiog suversti į krūvą neįrengtame kambaryje, iš namo pavogtos vidaus durys - sumontuotos, pavogtu laminatu įtariamasis išsiklojo grindis.

Pareigūnams šypseną sukėlė įtariamojo namuose papuošta dirbtinė eglutė, kuri, pasirodo, irgi buvo pavogta iš to paties namo. Deja, ją teko nupuošti, kadangi eglė, kaip ir visi kiti rasti pavogti daiktai, kratos metu turėjo būti paimti ir grąžinti teisėtam savininkui.

Dėl didelės vertės svetimo turto vagystės įtarimai pareikšti dviems 1994 m. gimusiems broliams, gyvenantiems Mažeikių ir Skuodo rajonuose. Jiems paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

LR BK 178 str. 3 d. už didelės vertės svetimo turto pagrobimą numato laisvės atėmimą iki aštuonerių metų.

Klaipėdos apskrities VPK

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode