RETRO

Uostamiestyje bus teisiamas sąvadautojas, jo žmona ir motina

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyba (VPK KPONTV) atlieka ikiteisminį tyrimą dėl organizavimo ir vadovavimo prostitucijai bei pelnymosi iš kitų asmenų prostitucijos.

Įtarimai pareikšti trims asmenims. Nusikalstama veika atskleista bendradarbiaujant su Klaipėdos apskrities VPK Viešosios tvarkos biuro Prevencijos skyriaus ir kitų Kriminalinės policijos padalinių pareigūnais.

KPONTV pareigūnai su įkalčiais sulaikė klaipėdietį, jo sugyventinę bei motiną. Gauta duomenų, kad įtariamieji galimai organizavo ir vadovavo prostitucijai bei pelnėsi iš merginų, į uostamiestį atvykusių iš įvairių šalies gyvenviečių, prostitucijos.

Įtariama, kad 1978 metais gimęs klaipėdietis finansinius sunkumus turinčias ir socialiai pažeidžiamas merginas dirbti prostitutėmis verbavo, susipažinęs su jomis per viename televizijos kanale paties išplatintą skelbimą dėl pažinčių ir materialinės paramos suteikimo.

Skelbimus dėl atlygintinų seksualinių paslaugų jis, o vėliau jo 1972 metais gimusi sugyventinė įdėdavo viename skelbimų tinklalapyje ir viename uostamiesčio dienraštyje. Beje, įtariamojo gyvenimo draugė 2014 metais pati 2 kartus nubausta administracine tvarka už vertimąsi prostitucija.

Į nusikalstamą veiklą šis anksčiau 3 kartus už vagystes teistas bedarbis galimai įtraukė ir savo 1941 metais gimusią motiną.

Teisėsaugininkai gavo duomenų, kad prostitucija buvo organizuota įtariamojo ir jo motinos butuose Klaipėdoje, Debreceno ir Kauno gatvėse, be to, išsinuomotuose butuose S. Šimkaus, S. Daukanto gatvėse, M. Mažvydo alėjoje, J. Janonio, Reikjaviko, Danės gatvėse bei Taikos prospekte.

Įtariamųjų gyvenamosiose vietose pareigūnai sulaikė ne tik atlygintinas seksualines paslaugas teikusias merginas, bet ir šiomis paslaugomis pasinaudojusius vyrus. Kratos metu rasta ir paimta apie 12 000 Eur, gautų iš nusikalstamos veiklos.

Nusikalstamą „šeimyninį verslą“ vykdę asmenys buvo sulaikyti ir uždaryti į Klaipėdos apskrities VPK areštinę.

Sąvadautojui ir jo sugyventinei pareikšti įtarimai dėl organizavimo ir vadovavimo prostitucijai, įtraukimo į prostituciją bei pelnymosi iš kitų asmenų prostitucijos. Sąvadautojo motinai pareikštas įtarimas dėl pelnymosi iš kitų asmenų prostitucijos.

Po laikino sulaikymo įtariamiesiems paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

Prostitučių klientai patraukti administracinėn atsakomybėn už atlygintinį naudojimąsi prostitucijos paslaugomis.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už pelnymąsi iš kitų asmenų prostitucijos ir įtraukimą į prostituciją numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki 4 metų.

           

Už organizavimą ir vadovavimą prostitucijai numatytas laisvės atėmimas iki 6 metų.

Klaipėdos apskr. VPK Komunikacijos grupė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode