Sprogimas

Joniškio rajone sulaikytas vyras gabenęs ragus

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento (ŠRAAD) Joniškio rajono agentūros darbuotojai gavo policijos pareigūnų pranešimą, kad Joniškio rajone sulaikytas automobilis „Audi A6“ prikrautas ragų. Trys ragai buvo su kaukolių dalimis, o vairuotojas neturėjo jų įsigijimo dokumentų, tad vyrui surašytas protokolas ir gresia bauda.

R.R. (1988m.) vairuojamas „Audi A6“ policijos pareigūnų buvo sustabdytas Joniškio rajone, ties Minčaičių kaimu. Pareigūnai iškarto pastebėjo, kad automobilio salonas ir bagažinė prigrūsti ragų. Vairuotojas teigė juos įsigijęs Latvijos respublikoje, bet jokių įsigijimo dokumentų nepateikė. Įtardami, kad galėjo būti pažeisti aplinkos apsaugos įstatymai, policijos pareigūnai apie sulaikytą asmenį informavo aplinkosaugininkus.

ŠRAAD Joniškio rajono agentūros darbuotojai apžiūrėjo vyro gabentą krovinį ir rado trejus ragus su kaukolės dalimis. Pagal medžioklės Lietuvos respublikoje taisykles elnių ragai su kaukolės dalimi yra laikomi medžioklės trofėjais, oprekybos laukiniais gyvūnais taisyklės numato, kad tokiu atveju turi būti prekės pirkimo ir pardavimo dokumentai su tiksliai nurodytais įsigytų gyvūnų, jų dalių ir gaminių iš jų kilme, rūšimis, požymiais bei kiekiu. R.R. paaiškino, kad sutarties su pardavėju nesudarė dėl jo senyvo amžiaus.

Aplinkosaugininkai R.R. surašė protokolą (ATPK 88 str. 5d.). Už prekybos laukiniais gyvūnais taisyklių pažeidimą administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato baudą iki 289 eurų su gyvūnų, jų dalių ar gaminių iš jų konfiskavimu.

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamentas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode