Sprogimas

Peršautas medžiotojas

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Telšių rajono agentūros darbuotojai šeštadienio popietę gavo pranešimą, kad Mažeikių rajone, Sedos girioje, sužeistas medžiotojas. Kaip manoma, kolegos iššauta kulka kliudė vyro kairę koją. Dėl šautinės žaizdos vyras operuotas ir gydomas ligoninėje.

Anot Tirkšlių medžiotojų būrelio pirmininko R. N., vyras buvo sužalotas apie 12 val. varominės medžioklės metu. Du šūviai buvo paleisti į bėgančius elnius. Manoma, kad viena iš kulkų ir kliudė medžiotojo A. U. koją.

Į įvykio vietą buvo iškviesti medikai ir policija. Medikai sužeistą vyrą nedelsiant išvežė į Mažeikių ligoninę. Policija patikrino medžiotojų blaivumą, apklausė medžioklės dalyvius bei išėmė ginklus, iš kurių buvo šauta. Atlikus tyrimą, paaiškės, kas kaltas dėl nelaimės medžioklėje.

Šį medžioklės sezoną Šiaulių regione tai pirma nelaimė, kai buvo sužeistas medžiotojas. Praėjusiais metais dėl neatsargaus elgesio medžioklėse buvo sužeisti trys žmonės.

Šiuo metu vyksta akcija „Medžiok saugiai“. Aplinkosaugininkai tikrina, ar laikomasi medžioklės Lietuvos Respublikoje taisyklių nuostatų, ar teisingai pildomi dokumentai. Taip pat tikrinami visų medžiotojų bilietai, ar yra specialios žymos apie saugaus elgesio medžioklėje žinių ir praktinių medžiojimo įgūdžių patikrinimus, galiojantys leidimai ginklams.

Deja, ne visi medžiotojai laikosi taisyklių. Šiemet Šiaulių regiono aplinkosaugininkai už medžioklės taisyklių pažeidimus surašė jau daugiau nei 120 protokolų.

Artūras KONDERAUSKAS

Vyriausiasis specialistas

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamentas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode