Sprogimas

Jauno vyro žolės derlių „nuėmė“ pareigūnai

Spalio 29-ąją, Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnams įkliuvo vaikinas ne tik auginęs, bet ir laikęs didelį kiekį narkotinių medžiagų − kanapių.

Pareigūnai, gavę pranešimą, kad Šilutės r., Švėkšnos mstl., Šiaulių k., yra auginamos kanapės, nedelsdami išvyko tikrinti gautos informacijos. Įtarimai pasitvirtino. Sodybos kieme pareigūnai aptiko šiltnamį su jame auginamomis, kaip įtariama, kanapėms. Šiltnamyje buvo įrengta speciali ventiliacija, skleidžiančios šilumą lempos ir kita speciali įranga, skirta tinkamai ir greitai užauginti kanapes.

Tęsiant tyrimą, namuose taip pat buvo aptiktas didelis kiekis jau nuskintų kanapių. Narkotinės medžiagos, skirtos platinimui, buvo išslapstytos po visą namą. Dalis kanapių buvo užvakuumuotos į pakuotes, paslėptos krosnyje, kitos kanapės džiuvo maišuose. Iš viso rasta 14 kanapių stiebų. Pareigūnus kiek nustebino vyro originalumas mėginant paslėpti taip vadinamą „žolę“ traškučių dėžutėje. 25 metų vyras išėmęs dalį bulvių traškučių iš dėžutės, į ją įdėjo 100 g vakuumuotą kanapių pakuotę, o ant viršaus uždėjo likusius bulvių traškučius tam, kad net atidarius dėžutę narkotinės medžiagos nesimatytų. Dėžutė buvo užklijuota ir uždaryta taip lyg būtų nepraimta. Iš viso rastos 2 tokios dėžutės. Be narkotinių medžiagų namuose taip pat buvo aptiktos svarstyklės, užspaudžiami maišiukai, vandens pypkė, geriau žinoma kaip „bongas“, skirtas „žolei“ rūkyti, kanapių sėklos bei specialios džiovyklos.

Pareigūnams įkliuvęs 25 metų jaunas vyras teisėsaugai žinomas ir iš anksčiau. Jis jau buvo teistas už tai, kad platino narkotines medžiagas, tačiau nepasimokęs iš savo klaidų ir šį sykį gaus atsakyti už savo veiksmus. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyrui už tai, kad neteisėtai augino ir laikė didelį kiekį narkotinių ar psichotropinių medžiagų, turint tikslą jas parduoti ar kitaip platinti, gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 10 metų.

Policija ragina gyventojus nelikti abejingiems daromiems teisės pažeidimams ir apie jiems žinomas panašaus pobūdžio nusikalstamas veikas pranešti:

• Policijos budėtojų telefonu (8 446) 20 270;

• Anoniminiu policijos pasitikėjimo telefonu (8 446) 61 952

• Bendruoju pagalbos telefonu 112.

Tauragės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode