RETRO

Uostamiesčio gyventojai padeda pareigūnams atskleisti nusikaltimus

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai baigė du ikiteisminius tyrimus dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis bei sprogstamąja medžiaga.

Tikrindami gyventojų suteiktą informaciją dėl nusikalstamų veikų, susijusių su neteisėtu disponavimu šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis, uostamiesčio pareigūnai atliko ikiteisminius tyrimus ir perdavė kaltinamiesiems aktams surašyti dvi baudžiamąsias bylas.

Kaltinimai pareikšti 1980 metais gimusiam Klaipėdos miesto gyventojui ir 1953 metais gimusiam Kretingos rajono gyventojui. Abu vyrai anksčiau ne kartą teisti.

Klaipėdietis kaltinamas neteisėtai disponavęs šaudmenimis dideliais kiekiais ir didelio kiekio šaudmenų pagrobimu. Jis sulaikytas 2015 m. kovo mėn. po to, kai uostamiestyje bandė parduoti 219 šovinių. Įtariama, kad šaudmenis įtariamasis pagrobė iš vienos senyvo amžiaus uostamiesčio gyventojos sandėliuko.

Neteisėtu disponavimu šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis bei sprogstamąja medžiaga dideliais kiekiais kaltinamas Kretingos rajono gyventojas sulaikytas 2015 m. gegužės mėn. Jis savanoriškai pateikė policijos pareigūnams du šaunamuosius ginklus – revolverius. Atlikę kratą jo name, pareigūnai dar aptiko neteisėtai laikytus pistoletą, karabiną su optiniu taikikliu, 131 šovinį bei apie 200 g parako.

Vienas kaltinamasis suimtas, kitam paskirta švelnesnė kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

LR BK 253 str. 2 d. už neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis dideliais kiekiais numato laisvės atėmimą nuo 4 iki 8 metų.

LR BK 254 str. 2 d. už didelio kiekio šaunamųjų ginklų, šaudmenų ar sprogstamųjų medžiagų pagrobimą numato laisvės atėmimą nuo 6 iki 10 metų.

Policijos pareigūnai dėkoja neabejingiems Klaipėdos apskrities gyventojams, padėjusiems atskleisti šiuos nusikaltimus. Vienam pilietiškai pasielgusiam klaipėdiečiui, padėjusiam užkardyti ir išaiškinti sunkų nusikaltimą, Klaipėdos apskrities VPK viršininko įsakymu įteikta vardinė dovana.


Klaipėdos apskrities VPK

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode