Sprogimas

Pareigūnai stabdė greičio mėgėjus

Šią savaitę Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai Mažeikių ir Telšių rajonų keliuose ir toliau vykdė griežtą eismo dalyvių kontrolę, kurios metu fiksavo pravažiuojančių transporto priemonių greitį.

Teks atsisveikinti

Spalio 20-ąją, patruliuojant keliuose, pareigūnų akiratin pateko trys didelio greičio mėgėjai, kuriems su galimybe vairuoti transporto priemones kuriam laikui teks atsisveikinti – Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 124 str. 6 d. numatyta, kad leistiną važiavimo greitį viršijus daugiau kaip 50 km/h, gresia bauda nuo 289 iki 434 eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vieno iki šešių mėnesių.

Tarp pažeidėjų – Rumunijos pilietis

Šalies keliais automobiliais lakstyti mėgsta ne tik lietuviai, bet ir iš kitur atvykę vairuotojai. Kelyje Mažeikiai–Plungė–Tauragė svečias iš Rumunijos automobiliu „Opel Vectra“ skriejo 175 km/val. greičiu. Kadangi šiame kelio ruože leistinas važiavimo greitis 90 km/val., kitos šalies gyventojas jį viršijo kone dvigubai. Dar du automobilių „Audi“ vairuotojai, kuriems, kaip ir rumunui, kurį laiką teks atsisveikinti su vairuotojo pažymėjimais – 68 km/val. greitį kelyje Šiauliai–Palanga viršijęs 55 metų Kuršėnų miestelio gyventojas ir kelyje Mažeikiai–Plungė–Tauragė greitį 56 km/val. viršijęs 33 metų mažeikiškis.

Atsipirks bauda

45-erių metų „Ford Galaxy“ vairuotojas iš Šiaulių kelyje Šiauliai0Palanga važiavo 99 km/val. greičiu, kai leistinas greitis buvo 50 km/val. Šis pažeidėjas teisės vairuoti nepraras, o atsipirks 173–231 euro bauda, vadovaujantis Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 124 str. 5 d., kai leistinas važiavimo greitis viršijamas nuo 40 iki 50 km/val.

Pareigūnai įspėja

Nors vairuotojai nuolat raginami neviršyti leistino važiavimo greičio, kuris dažnai tampa eismo įvykių priežastimi, viena po kitos vykdomų greičio kontrolės priemonių rezultatai byloja, kad nedrausmingų ir neatsakingų vairuotojų vis dar yra, todėl pareigūnai dar kartą įspėja eismo dalyvius, kad priemonės, užtikrinančios eismo saugumą ir nelaimių keliuose skaičiaus mažėjimą, vyksta nuolat, tad vairuotojai raginami elgtis atsakingai ir saugiai.

„Neapdairus elgesys kelyje (greičio viršijimas, vairavimas išgėrus, saugos diržo nesegėjimas ir pan.) – trumpiausias kelias nelaimės link, o jį užkirtus patruliuojantiems pareigūnams – tai papildomos išlaidos iš šeimos biudžeto mokant baudą bei papildomos problemos praradus teisę vairuoti“, – apie nesaugaus elgesio keliuose pasekmes kalbėjo Kelių policijos skyriaus pareigūnai.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode