RETRO

Degino gamybos atliekas

Prasidėjus šildymo sezonui Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai organizuoja reidus, kurių metu tikrinama, kaip eksploatuojamos katilinės ir įvairaus kuro katilai įmonėse ir individualiuose namuose, koks kuras deginamas. Šiaulių agentūros darbuotojai išaiškino įmonę, kuri savo katilą kūreno gamybinėmis atliekomis.

Pažeidėją išdavė, virš Aukštelkės kaimo kylantys juodi dūmai. Baldus gaminančioje įmonėje apsilankę aplinkosaugininkai, šalia kieto kuro katilo rado dėžę su medienos drožlių plokščių atraižomis. Pradarius katilo dureles neliko abejonių, kad gamybinės atliekos naudojamos kaip kuras. Atsakingam bendrovės asmeniui surašytas protokolas (ATPK 83 str.) ir skirta bauda.

Aplinkos oro apsaugos įstatymas draudžia krosnyse deginti atliekas.Tad dažytą ar klijuotą medieną deginti draudžiama. Tačiau to paiso ne visi ir naudodami atliekas kaip kurą nuodija save ir aplinkinius. Deginant nekokybišką kurą ar atliekas, į aplinkos orą patenka didelės kenksmingų medžiagų koncentracijos. Taršalai jei ir tiesiogiai nepatenką į žmogaus organizmą tai nusėda aplinkui, ir su mastu bei vandeniu gali nuodyti žmonės.

Praėjusią žiemą Šiauliuose buvo nustatytas atvejis, kuomet viena įmonė, dažytomis langų ir durų dalimis kūreno pirtį.

Už atliekų deginimą nesilaikant įstatymuose ir kituose teisės aktuose nustatytų atmosferos apsaugos reikalavimų, administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato baudą piliečiams iki 57 eurų ir pareigūnams iki 115 eurų.

LR AM Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento

Administravimo ir teisės skyriu

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode