Parama dėkojame




Sprogimas

Aplinkosaugininkai baudė aplaidžiai tvarkančius atliekas

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Šiaulių agentūros darbuotojai dvi savaites vykdė reidus ir tikrino kaip fiziniai ir juridiniai asmenys laikosi atliekų tvarkymo reikalavimų tvarkant veiklos metu susidarančias atliekas. Nustatyta aibės pažeidimų.

 

Aplinkosaugininkai didelį dėmesį skyrė automobilius tvarkantiems bei juos ardantiems asmenims ir įmonėms. Mat automobilius tvarkantys asmenys turi pildyti atliekų apskaitos žurnalus ir išrūšiuotas atliekas priduoti atliekų tvarkytojams. Deja tvarkingai dirba ne visi. 6 asmenims surašyti protokolai (ATPK 51/3 str. 20 d.) ir skirtos baudos.

Taip pat nustatyta 10 atvejų kuomet buvo ardomi seni eksploatuoti netinkami automobiliai.  transporto priemonių demontavimo atvejai. Eksploatuoti netinkamas transporto priemones gali surinkti ir apdoroti tik apdorojimo įmonės, turinčios taršos leidimą, kuriame apibrėžtos eksploatuoti netinkamų transporto priemonių surinkimo ir apdorojimo sąlygos. Visiems piliečiams surašyti protokolai (ATPK 51/2str. 6 d.), skirtos baudos ir teikti privalomieji nurodymai nutraukti neteisėtą eksploatuoti netinkamų  transporto priemonių demontavimo veiklą bei šios veikos metu susidariusias atliekas perduoti atliekų tvarkytojams.

Už neteisėtai vykdomą eksploatuoti netinkamų  transporto priemonių ardymą, administracinių teisės pažeidimų kodeksasnumato baudą - piliečiams iki 289 eurų, pareigūnams iki 579 eurų ir juridinių asmenų vadovams iki 868 eurų.

Reidu metu nustatytas vienas atliekų deginimo atvejis ir vienas atvejis, kuomet atliekos buvo perduotos ne atliekų tvarkytojams. Asmuo nugriovęs pastatą, statybinį laužą perdavė vežėjams, kurie atliekas nuvežė į Šiaulių rajoną ir išpylė privačioje namų valdoje. Vairuotojams surašyti protokolai dėl neteisėto atliekų vežimo (ATPK 51/3 str. 14 d.) ir skirtos 144 eurų baudos. Atliekas ne atliekų tvarkytojui perdavusiam asmeniui, taip tas surašytas protokolas (ATPK 51/3 str. 13 d.) ir skirta 72 eurų bauda. Visiems trims teikti privalomieji nurodymai statybines atliekas sutvarkyti ir perduoti atliekų tvarkytojams.

LR AM Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamentas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode