Parama dėkojame




Neblaivūs vairuotojai neteko automobilių

 Vakar, ankstų rytą, Mažeikiuose surengta griežta vairuotojų blaivumo tikrinimo kontrolė, kurios metu patikrinti 287 eismo dalyviai. Tikrinime dalyvavo du Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnų ekipažai.

 

 

Tikrino blaivumą

Įvairiose miesto gatvėse stabdę automobilius ir tikrinę už jų vairų sėdinčius piliečius, penkiems pareigūnai nustatė girtumą. Trys iš jų vairavo, neviršijant leistinos alkoholio kiekio kraujyje normos. Dviem vairuotojams, vairavusiems „Honda CRV“ ir „Kia Sportage“ automobilius, nustatyti lengvi – 0,72 ir 0,73 promilės girtumai.

Bus nubausti

Kadangi abu neblaivūs eismo dalyviai už vairo išgėrę pareigūnų akiratin patenka nebe primą kartą, jų atžvilgiu, pagal LR ATPK 1302 str. (Pakartotinis transporto priemonių vairavimas neblaivių arba apsvaigusių nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vairuotojų), taikoma itin griežta nuobauda.

Už vairo neblaivus anksčiau pakliuvęs, bet teisę vairuoti jau atsiėmęs pažeidėjas už pakartotinį transporto priemonės vairavimą apsvaigus teisės vairuoti neteks 3–5 metams. Pakartotinai automobilį apsvaigus vairavusiam ir teisės vairuoti neatgavusiam vyrui už šį pažeidimą bus skirta 1158–01448 eurų bauda arba 20–30 parų administracinio arešto. Pagal LR ATPK 1302 str., abiejų pažeidėjų atžvilgiu numatytas ir transporto priemonių konfiskavimas.

Ragina elgtis atsakingai

Pareigūnai įspėja, kad vairuotojų blaivumo tikrinimai Telšių apskr. VPK prižiūrimoje teritorijoje (Telšių, Mažeikių, Kelmės ir Akmenės rajonuose) vyksta nuolat, todėl vairuotojus ragina elgtis atsakingai ir nerizikuoti ne tik savo bei kitų eismo dalyvių gyvybėmis, bet ir įvertinti, kad už vairavimą transporto priemones išgėrus numatytos griežčiausios bausmės, galinčios suvaržyti tolesnį gyvenimą. 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode