Sprogimas

Kokių prietaisų virtuvėje gali prireikti norint gaminti sveikai?

virtuveJei per atostogas buvote per daug įsitempę ir turėjote per mažai energijos, maisto ruošimo rutinos pakeitimas yra geras būdas jaustis geriau. Norint organizuoti sveiką mitybą namuose ir sutaupyti pinigų, jums reikia tinkamos virtuvės įrangos. Tai yra pagrindinė buitinė technika, kurios jums reikia: stalviršis, viryklė, trintuvas ir kepimo alternatyva. Jie leis jums iš anksto paruošti maistą, gaminti šviežius patiekalus nuo nulio ir sumažinti aliejaus kiekį gaminant maistą. Skaitykite toliau, kad gautumėte patarimų, kokių tipų prietaisus pirkti, ir konkrečių gaminių rekomendacijų.

Pirkite viryklę arba greitpuodį

Geriausias būdas laikytis sveikos mitybos įpročių – tai padaryti kuo lengviau. Įsigykite viryklę ant stalo, o sriubas, troškinius, čili, karį ir ryžių patiekalus lengva pasigaminti viename puode. O jei įsigysite didesnio tūrio viryklę, galėsite ruošti patiekalus iš anksto ir užšaldyti partijomis. Bet kokio tipo stalviršio viryklė jums tinka?

Ar jums reikia viryklės?

Pirkite ją tik gaminimui iš anksto. Jei žinote, kad būsite per daug pavargę, kad po darbo gamintumėte ką nors sveiko ir todėl greičiausiai kils pagunda užsisakyti maisto pristatymo metu, jums reikia lėtos viryklės.

Ar turėtumėte nusipirkti greitpuodį?

Pirkite, jei norite: greitai virti porcijomis. Kaip ir lėta viryklė, greitpuodis padės išnaudoti visas sudedamąsias dalis, pvz., pupeles ir kietesnius mėsos gabalus, tačiau skirtumas tas, kad tai padarys per 45 minutes.

Ar turėtumėte nusipirkti stalinį plaktuvą?

Pirkite, jei norite: pasigaminti savo humusą, salsą, kokteilius, baltymų kokteilius ir kt. Jei norite nuo nulio gaminti mažesnius maisto kiekius, trinti daržoves ir maišyti vaisių gėrimus, tai jums skirtas prietaisas.

Raskite alternatyvą kepimui

Maisto gaminimas su aliejumi prideda stebėtinai daug kalorijų maistui. Jei norite nutraukti gilų ar negilų kepimą, bet išlaikyti bulvyčių traškumą ir kepsnių apskrudimą, apsvarstykite galimybę naudoti keptuvę ir sveiką kepsninę.

Oro gruzdintuvės iš tikrųjų visai nekepa maisto. Tiesą sakant, tai mini konvekcinės (ventiliatoriaus) orkaitės, tačiau jos yra greitos, ekonomiškos ir iškepus maistą jis traška. Tai puikus būdas gaminti maistą sveikiau.

23-199

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode