Sprogimas

Tinkamiausio vandens šildytuvo pasirinkimas. Patarimai

Šaltus žiemos vakarus mėgstate leisti namuose, vonioje, kur galite ramiai gulėdama klausytis muzikos ir užuosti aromaterapinius kvapus? Nuostabu, kadangi tai – atpalaiduoja ir suteikia daugiau jėgų. Tiesa, gulėjimas vonioje prasideda nuo karšto vandens gavimo, o jį daigelis namuose išgauna boilerio pagalba.

Sugedus įrangai svarbu kuo skubiau kreiptis įSalvata meistrus, kuriems ne tik boilerių remontas, tačiau ir kiti technikos tvarkymo darbai atrodo kaip smulkmena ir yra nesunkiai įveikiami.

Tinkamai pasirinkta įranga gali užtikrinti, kad ji ges retai ir patenkins Jūsų poreikius. O kaip tokią rasti, kai pasiūla labai plati? Gidas – žemiau.

Kombinuoti vandens šildytuvai

Kombinuoti vandens šildytuvai dažniausiai pasirenkami nuosavuose namuose, taip pat puikiai tinka kotedžuose. Vasaros metu karšto vandens paruošimui naudojama elektros energija, žiemos metu jie dažnai jungiami prie kitų šilto oro išgavimo prietaisų. Tokios įrangos galia vidutiniškai siekia iki 9 kW, o talpa nuo 100 iki 200 litrų.

Netiesioginio šildymo vandens šildytuvai

Meistrai tikina, kad kur kas rečiau genda netiesioginio šildymo vandens šildytuvai, kurie talpesni, gali būti net iki 500 litrų talpos. Jie dažnai pasirenkami tada, kai namuose integruojamos inovatyvios namus apšildančios sistemos, pavyzdžiui, saulės kolektoriai.

Elektriniai vandens šildytuvai

Vienas paprasčiausių, tačiau tikrai ne prasčiausias pasirinkimas yra elektriniai šildytuvai, kurie gali pasirūpinti, kad namuose visada bus šilto vandens. Tiesa, vanduo yra šildomas palaipsniui, tad prieš maudantis reikia nepamiršti įrangą įjungti anksčiau. Talpa gali būti labai maža arba labai didelė priklausomai nuo žmonių poreikių.

Vertikalus ar horizontalus?

Skiriasi tik dizainas? Tikrai ne. Vanduo įšyla priklausomai nuo galingumo, tačiau vertikalus kur kas ilgesnį laiko tarpą išlaiko karštą vandenį. Tuo tarpu horizontaliame jis kur kas greičiau susimaišo, tad ir atšąla.

Nepriklausomai nuo pasirenkamos įrangos labai svarbu, kad pamatę bet kokius gedimus kuo skubiau kreiptumėtės į meistrus, kurie gali padėti su jais susitvarkyti. Ir tai galioja ne tik vandens šildytuvams, tačiau bet kokiai kitai įrangai (pavyzdžiui, atsakingiems asmenims turi būti paliekamas ir orkaičių remontas:https://salvata.lt/buitines-technikos-remontas/orkaiciu-remontas/).

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode