Sprogimas

Vilniaus klinikinei ligoninei vadovaus buvusi viceministrė A. Bilotienė Motiejūnienė

buvusiVilniaus miesto klinikinei ligoninei (VMKL) vadovaus buvusi sveikatos apsaugos viceministrė Aušra Bilotienė Motiejūnienė.

Kaip BNS nurodė sostinės savivaldybė, ji laimėjo gruodį vykusį konkursą ir šias pareigas pradės eiti nuo sausio 23 dienos.

Kaip anksčiau skelbė „Lietuvos rytas“, šis konkursas vyko gruodžio 20-ąją. Kitą dieną pranešta, kad viceministrė traukiasi iš pareigų dėl kitų veiklos planų.

Anot laikraščio, sužinojęs apie A. Bilotienės Motiejūnienės planus, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys nurodė viceministrei arba trauktis ir dalyvauti konkurse, arba likti eiti esamas pareigas.

Kaip BNS penktadienį sakė ministro atstovas Tomas Bagdonas, viceministrė apie planus dalyvauti konkursuose ministrą informavo gruodžio 15 dieną.

„Ministrui ši žinia buvo netikėta ir jis išdėstė principinę poziciją, kad einant viceministrės pareigas neturėtų būti dalyvaujama bet kokiose konkursuose sveikatos sistemoje“, – teigė atstovas.

Pasak T. Bagdono, tiesioginio interesų konflikto dėl naujųjų viceministrės pareigų nėra, nes konkrečiai VMKL steigėja yra savivaldybė ir ministerija nedalyvauja jos valdyme ar konkursų organizavime.

„Tačiau, be jokios abejonės, politikams ir politinio pasitikėjimo asmenims yra keliami aukštesni reikalavimai, todėl ministras dabar jau buvusios viceministrės atžvilgiu ir laikėsi principinės pozicijos, kad ji negali vienu metu eiti pareigų ir dalyvauti konkursuose sveikatos apsaugos sistemoje bei pareikalavo jos apsisprendimo“, – teigė jo atstovas.

T. Bagdono teigimu, buvusios viceministrės atveju vienų metų atšalimo laikotarpis yra taikomas tik įstaigoms, kurios yra pavaldžios ministerijai arba kurių dalininku yra ministerija.

BNS primena, kad A. Bilotienė Motiejūnienė darbą ministerijoje pradėjo 2021 metais birželio mėnesį, jos kuruojama sritis buvo visuomenės sveikata, vakcinacija, COVID-19 valdymas. 

Ji anksčiau dirbo Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikose direktore valdymui, Nacionaliniame vėžio institute – direktoriaus patarėja, taip pat yra dirbusi Kazachstano Astanos medicinos universitete klinikinės veiklos vadove ir eksperte, buvo sveikatos apsaugos viceministre ir ankstesnėje, Sauliaus Skvernelio Vyriausybėje. 

Naujo vadovo VMKL ieškoma po to, kai anksčiau jai vadovavęs Narimantas Markevičius sausį išėjo iš darbo sulaukęs įtarimų kyšininkavimu.

Jis kovo 17 dieną teismo sprendimu nubaustas už šiurkštų ir sistemingą paciento teisių pažeidimą – kyšių iš pacientų už operacijas ėmimą.

N. Markevičiui skirta galutinė 48 tūkst. eurų bauda, iš jo taip pat bus konfiskuoti iš nusikalstamos veikos gauti 1,9 tūkst. eurų.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode