Sprogimas

V. Vasiliauskas palieka premjerės komandą, pradeda darbą TVF

komandaVienas valstybės tarnybos reformos rengėjų, premjerės patarėjas Vitas Vasiliauskas baigia karjerą Vyriausybės vadovės komandoje ir pradeda darbą Tarptautinio valiutos fondo (TVF) valdyboje. 

V. Vasiliauskas BNS patvirtino, kad penktadienis yra paskutinė jo darbo diena Vyriausybės kanceliarijoje, o darbą Vašingtone jis pradės sausio 17 dieną.

„Gaila, kad dėl užsitęsusios iš esmės legalistinės, o ne turinio diskusijos nepavyko sulaukti viešo administravimo struktūrinės pertvarkos galutinio patvirtinimo, bet neabejoju, kad parlamentinių diskusijų rezultatas bus pozityvus, nes tai seniai pribrendę namų darbai“, – BNS sakė premjerės patarėjas. 

V. Vasiliauskas TVF valdyboje 2023-2026 metais atstovaus Šiaurės ir Baltijos šalių grupei. Tai pirmas kartas, kai jai atstovaus Baltijos šalių deleguotas atstovas.

„Kalbant apie ateitį, tai šie prasidėję metai nebus paprasti tarptautiniams finansams ir globaliai ekonomikai, todėl TVF, kaip stabilizatoriaus, vaidmuo bus labai svarbus”, – pridūrė jis. 

Į šį postą tuometinis Lietuvos banko valdybos pirmininkas V. Vasiliauskas paskirtas dar 2021 metų kovą bendru aštuonių Šiaurės ir Baltijos šalių centrinių bankų sutarimu. Grupei priklauso Lietuva, Latvija, Estija, Danija, Islandija, Norvegija, Suomija ir Švedija.

V. Vasiliauskas pakeis kadenciją baigusį Suomijos atstovą Mika Poso. Pagal Šiaurės ir Baltijos šalių susitarimą teikti savo kandidatą į grupės vykdomojo direktoriaus poziciją šalys gali rotacijos principu. 

Jo misija ir atsakomybė bus užtikrinti, kad šių šalių interesams ir suderintoms grupės narių pozicijoms būtų kuo geriau atstovaujama priimant TVF sprendimus.

Vadovaudamas centriniam bankui V. Vasiliauskas 2011-2021 metais buvo TVF valdytojų valdybos narys. 

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode